Eleganță și stil

Admir lucrurile aparent imposibile Pinot Noir Producător: Minis Terrios
Brand: Minis Terrios, Admir lucrurile aparent imposibile.
Regiune: Codru, Republica Moldova
Soi: Pinot Noir
An recoltă: 2014
Concentrație alcoolică: 14%
Eticheta: Elegantă. Paleta clasică de culori. Pictograma unui deltaplan al cărui zbor lin sunt asociate cu un vin fin și elegant.

Descriere: Aș vrea să fiu sincer cu voi, nu-mi plac poveștile. Chiar dacă uneori experimententez,  îmi dau seama că nu e genul meu. Cu siguranță, citind aceste rânduri, mă considerăți un ciudat care își prezintă mofturile. Va întrebați de ce ar trebui să-mi acordați atenție? Va asigur, v-ați întrebat asta de mai multe ori.  Fiecare dintre voi își păstrează în secret răspunsul, însă convingerea mea constă în provocare. Starea pe care o am acum a fost creată de doi tineri care au acceptat invitația unei mari provocări exprimată prin gust și stil. Pe scurt,  autorul căruia îi ofer acest interviu considera că am un caracter ce îmbină gustul și aromele din Lumea Veche și Lumea Nouă a vinului.  Pentru că sunt încă tânăr, el mă vede roșu rubiniu intens și chiar opac. Mă întreabă cum reușesc să impresionez papilele gustative oferindu-le un gust fin și catifelat, când nasul și boltă palatină au rămas frapate de o aromă nestăpânită de piele, dublată frumos de arome de cireșe negre foarte coapte, ciocolată și puțînă scorțișoară însoțite de un gust ușor condimentat. De fapt, mă numesc Pinot Noir din 2014, sec. Admir lucrurile aparent imposibile, iar scopul meu este de a „inspiră întreagă lume”. Spre surprinderea creatorilor mei, anul acesta i-am bucurat  cu o recunoaștere de argint la Berliner Wine Trophy 2016.

P.S. pentru autor: Acum sunt încă tânăr și te-am impresionat, dar să vezi de ce sunt în stare dacă mai stau la maturare.

Aricol scris de Di pentru revista Vinul.ro din mai 2016 (nr.95)