Agrici Winery Chardonnay 2017 – cel mai feminin vin alb, sec

Agrici winery

CHARDONNAY 2016

 Agrici Winery  Chardonnay: O culoare intensă de galben pai, proaspăt, reflexii ușor verzui. Limpede. Puternic aromat, dar cu un rafinament senzual. Arome complexe de fructe proaspete, cum ar fi merele verzi și suculente de vară, citrice (lime-ul) și câteva note mai delicate de pepene galben cu miez verde (Galia). Alte arome secundare, care se fac simțite și ademenesc organul olfactiv, sunt cele florale – florile albe. Parfumul fructelor proaspete domină și în gust. Pe lângă gustul fresh, vinul posedă și un gust cu tente dulcegi, ușor onctuos, o aciditate perfect integrată raportată la nivelul de alcool de 13%. Postgust feminin, cu adevărat, foarte plăcut și dulceag.

Descriere apărută în revista Vinul.ro nr.114, februarie 2018

AGRICI WINERY – POVESTEA UNUI ÎNCEPUT


Efim Agrici, fondatorul micii vinării Agrici, a prins dragostea pentru struguri și vița-de-vie pe când era copil, atunci când împreună cu surorile și frații săi petreceau zile întregi prin viile din Mileștii Mici. Mai mult, tatăl și bunicul său erau pentru un vin bun, de casă și deseori deveneau inspirație pentru noua generație. Timpul trecea și se construia cea mai mare galerie subterană din lume aflate chiar la Mileștii Mici, inclusiv și crama, denumită pe atunci de sovietici „fabrică de vin”. Pasiunea pentru vin era puternică și mai motivată în a învăța arta vinului. Astfel, în 1977, Efim Agrici și-a făcut studiile în vinificație la Institutul Politehnic din Chișinău, treptat s-a angajat în calitate de oenolog la vinăria publică din Mileștii Mici. Pentru a descoperi și alte experiențe în crearea vinurilor de calitate și a fi în pas cu lumea modernă, fondatorul Agrici Winery a urmat cursuri specializate în Noua Zeelandă, Germania și Franța.

AGRICI WINERY ȘI PODGORII

  •  Agrici Winery aduce o abordare progresistă în vinificație, combinând iscusit inovația și tehnologiile moderne cu istoria producerii vinului în familie și tradițiile seculare ale acestora.
  • Primul vin roșu creat a fost Pinot Noir, iar cel alb fusese Feteasca Albă.
  • Podgoriile cu Pinot Noir, Pinot Gris, Feteasca Albă, Aligoté şi Sauvignon Blanc din localitatea Mileştii Mici au fost plantate înainte de fondarea complexului Mileștii Mici. Treptat au fost plantate și alte soiuri precum Riesling, Traminer, Rkațiteli, Chardonnay, Merlot și Cabernet Sauvignon. Însă, în 2003 s-a decis plantarea de butași Cabernet Sauvignon și Merlot importați din Franța, alți butași aduși din Georgia și Italia.
Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype