Atu Winery vinuri noi Fetească Albă și Chardonnay

Vinuri Atu in Bucuresti

Până a se lansa cu vinurile marca Atù, proprietarii micii vinării, o familie de tineri, s-au ocupat de pepiniera lor viticolă. Luând în vedere că soiurile de viță-de-vie erau deja plantate de mai bine de 10 ani, familia Vutcărău a decis ca în 2016 să creeze un proiect nou, impresionant, care să rămână generațiilor viitoare. Astfel, în acel an, în Republica Moldova, apăruse încă o vinărie mică. Vinurile de la Atu Winery au fost făcute cunoscute publicului în toamna lui 2017.

Podgoriile deținute de Atu Winery se află în regiunea centrală a republicii de peste Prut, mai exact regiunea IGP Codru, pe o întindere de 18 ha cu soiuri predominant albe precum: Fetească Regală, Fetească Albă, Viorica, Rkațiteli, Aligoté, Muscat Ottonel, Traminer, Sauvignon Blanc și câteva soiuri roșii: Pinot Noir, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon și Merlot. Terroirul din această regiune, mai ales când vorbim de solul calcaros, este perfect pentru soiurile albe și Pinot Noir. La capitolul vinuri roșii, vinificatorii au creat un monosepaj din Pinot Noir și un cupaj roșu, îndrăzneț din Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon.

V-ați întrebat ce semnifică eticheta deosebită și denumirea atipică aleasă de fondatorii vinării Atu Winery? Răspunsul ne este oferit de Victor Vutcarau proprietarul vinăriei: „Ne-am dorit ceva care să fie ușor de reținut, dar în același timp, să aibă un impact și să reprezinte emoțiile și starea noastră interioară”.

Atu Winery vinuri noi Fetească Albă și Chardonnay 1

VINURI NOI ATU WINERY

Vara lui 2018 aduce vinuri proaspete, buchetate, elegante, cu stil, de la Atu Winery.  De altfel, aceste vinuri tinere de la Atu Chardonnay 2017 și Atu Fetească Albă 2017 sunt create de un maestru din lumea vinului moldovenesc.

Atu Fetească Albă – un vin alb de senzație. Pur și simplu este irezistibilă. 

Mai întâi, te atrage prin culoarea sa de un alb-transparent cu reflexii verzui, apoi olfactiv, te încântă cu un buchet de flori albe. Apar și alte note mai discrete cum ar fi parfumul citricilor. Personal am simțit și câteva caise albe. Gustul proaspăt, un corp ușor, echilibrat, aciditetea bine integrată. Aroma caiselor albe este menținută și în gust.  Un gust desăvârșit creat pentru momente de bucurie. În Republica Moldova, Atu Feteasca Albă  a fost desemnată vinul verii 2018. Ediție limitată 1800 de sticle în total. În România au ajuns doar 500 de sticluțe magice. Alcool 12,5%. Recomandat a fi servit rece.

ATU CHARDONNAY 2017
Atu Winery Chardonnay 2017 este în ediție limitată. În total, au fost produse 1900 de sticle, în România au ajuns doar 500 de sticluțe pline de savoare. Acest vin îmi amintește de filmul Bottle Shock, de acel Chardonnay Château Montelena, care a atras atenția întregii lumi schimbând astfel tiparul vinurilor bune. Atu Chardonnay 2017, de la Atu winery, este creat de cel mai bun oenolog, vinificator din Moldova, Constantin Stratan de la Equinox, fautorul celebrului cupaj 5 Elemente.

Nasul bucură de fructe proaspete vezi cu miez alb, câteva fori albe și tente proaspete minerale. Pe de altă parte, notele de vanilie și postgustul delicat, ușor onctuos, fluid, cu arome de unt proaspăt te ademenesc. Chardonnay Atu 2017 complex, proaspăt, echilibrat și fascinant. Cu siguranță vă veți îndrăgosti

ATÙ MUSCAT OTTONEL 2016
Atu Winery este un mic producător din Moldova lansat mai întâi cu gama sa de vinuri albe, după care, producătorul a promis că ne va bucura cu roşii epice. Muscat Ottonel cu nivelul de acool de 12,8% are un stil uşor aparte. Culoarea sa de un alb transparent, limpede, dar cu reflexii verzui, captează atenţia asupra sa. Nasul dezvoltă arome de flori de soc, flori albe, citrice, mere verzi şi câteva note delicate de fructe albe, mălăiețe, dulci. Un gust proaspăt, cu ușoare senzaţii minerale, aciditatea sa de lungime medie spre ridicată este bine integrată cu nivelul de alcool. Vinul poate fi caracterizat print-un caracter proaspăt, echilibrat, fuctat, cu un postgust mineral.

Descriere publicată in Revista Vinul.ro nr. 113, ianuarie 2018

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype