Caietul somelierului ghid util pentru amatorii de vin

Caietul somelierului Sergiu Nedelea, ediţie revizuită, Editura Cuvântul info. Ploieşti, 2014 – un ghid de bază pentru toţi acei care au descoperit de curând ,,vinul”.

O carte care respiră; informaţia este selectată cu grijă; un limbaj accesibil, ilustraţii demonstrative şi termini explicaţi pentru o mai bună înţelegere a tot ce înseamnă cultură vinului. În primele două capitole veţi află tot ce ţine de istoria vinului, tipurile de soiuri, Lumea Nouă şi Lumea Veche, clasificarea vinurilor pe trepte, procesul de vinificare, procesul de măturare, tipurile de sticle etc.

Ultimul capitol este dedicat meseriei de somelier – un curs elementar de iniţiere în această frumoasă profesie: ustensilele şi ţinută unui somelier, analiză senzorială a vinurilor (vizuală, olfactivă şi gustativă), servirea vinurilor în restaurant şi asocierile culinare.Puteţi face rost de acest ghid dacă urmaţi cursurile de somelier în cadrul Winetaste School.