Castel Mimi Muscat - date

Producator: Castel Mimi SRL
Brand: Castel Mimi
Regiune: Codru, Republica Moldova
Soi: Muscat
An recolta: 2015
Concentrație alcoolică: 13%

Eticheta: Încercarea producătorului de a alege pentru acest vin designul sticlei în formă Stof (deosebită, pătrată, deseori folosită la îmbutelierea băuturilor alcoolice țări) mi s-a părut un pas îndrăzneț de a ieși din limitele tiparelor, însă mă mai gândesc dacă această alegere nu e prea scumpă și dacă un vin liniștit ar putea sta în asemenea sticlă. Dar cred că producătorii au reușit. Pereții, în carne, indică o calitate superioară a sticlei. Culoare-verde. În centrul sticlei este gravat un blazon reprezentând o bufniță (albă) care, după spusele producătorilor și a angajaților, a devenit membru al familiei Mimi după ce și-a găsit adăpostul în unele din anexele castelului. Eticheta albă cu partea superioară în model de turn medieval, sau poate donjon, depinde de imaginația dvs.  Mai identificăm și un ornament circular de tip folcloric având în centru cuvântul NOI. Un element distinct în acest cuvânt este înlocuirea literei „O” cu un caracter al alfabetului folosit de goti. Astfel,  se pune accent pe moștenirea culturală pe care a lăsat-o în urmă  triburile nomade de goti în Basarabia. Pe partea laterală a sticlei este gravat numele brandului: CASTEL MIMI.

Descriere: Nuanțe de galben-păi cu reflexii jucăușe verzui. Buchetul intens de flori albe, în special de iasomie, arome ce te „ispitesc” să abandonezi analiză olfactivă și să treci direct în a satisface papilele gustative. Note fine de fructe tropicale îmbinate discret de o amintire parfumată din copilărie, numită dulceață de gutuie. Chiar dacă e sec, gustul dulceag se lipește senzual de dinți. Aciditate medie, savuros, echilibrat. Un vin ce minte frumos papilele gustative care-l percep a fi ușor onctuos. Postgust plăcut, aromat.
Gastronomie: Pui sote, ficăței la tigaie cu multă ceapă, pui umplut cu mozzarela, peste gras.