Totul începe cu noi doi

1Cea mai frumoasă relație dintre oameni este dragostea. Ne putem arăta dragostea față de persoana iubită aproape în fiecare zi, prin zâmbet, respect, înțelegere reciprocă, iertare, încurajare și prin cuvinte duioase. Micile fericiri ne ajută să creăm lucruri mărețe. O vorbă din bătrâni spune că „unde-i unul nu-i putere, unde-s doi puterea crește”-  numai în doi reușim să trecem peste momente mai grele, mai ales când ambii își dau seama că împreună pot făuri un viitor.

În zilele noastre zbuciumate, o relație poate fi supusă testării rezistenței. Și asta aproape de fiecare dată când suntem vulnerabili în fața noilor provocări, în fața neajunsurilor și a stresului, care de multe ori ne fac să devenim mai introvertiți, mai triști și chiar mai nepăsători. Însă, dacă există cineva care te încurajează, te ajută să treci peste, iar diminețile încep cu un zâmbet sau o glumă, înseamnă că viitorul nu e chiar așa de întunecos cum ți se pare.

Ce poate fi mai frumos decât momentul când deschizi ochii și îți vezi jumătatea alături de tine. Sau ce poate fi mai  încurajator decât o zi mare pentru cariera ta, iar în drum spre job găsești în buzunarul de la haină un bilet sau primești un mesaj prin telefon care îți da aripi: ,,Sunt alături de tine. Știu că vei reuși”.  Sau ce poate fi mai dulce decât o seară de week-end liniștită cu ronțăit de chipsuri și film, ea este agitată de intriga filmului, țopăie prin casă de frică empatizând cu personajele, iar el o cuprinde și o strânge în brațe, sărutând-o spunându-i: ,,nu te teme, e doar un film, micuțo”.

Mai multe studii au demontrat că succesul unui bărbat depinde nu numai de efortul pe care l-a depus, dar și de starea lui de spirit, de susținerea oferită acasă. La rândul lor, femeile reușesc în toate când știu că au pentru cine realiza ceva.

Ce vrea Valentin de la noi?

2Momentele frumoase din viața unui cuplu nu trebuie să se rezume doar la Ziua Îndrăgostiților, sau alte ocazii speciale. E doar o zi obișnuită marcată cu roșu în calendar. Evident că o ieșire în oraș, sau o cină romantică organizată acasă, cu lumânări, rochiță neagră, ruj preferat și petale de trandafir sunt bine venite în momente ușor mai dificile, cum ar fi monotonia sau rutina casnică.

Și dacă tot ne apropiem de ziua lui Valentin și Valentina, evident că femeile își fac mari griji la felul cum vor arăta în această zi și, mai ales, ca totul să iasă perfect ca-n povești. Ea își va căuta haina potrivită prin garderoba personală și, în cele din urmă,  își va cumpăra o haină nouă. Apoi, îi va alege cadoul potrivit știind foarte bine că pentru el nu contează ce se află în cutia frumos împachetată. Iar dacă ambii au decis să petreacă seara acasă, ea va avea grijă și de o cină delicioasă, obligatoriu un vin roșu și o muzică romantică pe fundal…

Pentru el lucrurile stau un pic mai diferit de Ziua Îndrăgostiților. Evident că primul gând al acestora va fi să cumpere o floare sau un accesoriu pentru ea. Bărbatul va fi oricum fascinat de tot ce va găsi acasă. Desigur că el o adoră când ea arată frumos, când e sexy și senzuală. E înnebunit după rujul ei de roșu-viu, îi place când o vede în pantofi și tot atât când ea apare agitând un pahar cu vin roșu.

În alte cazuri, cei doi pot renunța la cadouri și flori, petrecând Ziua Îndrăgostiților acasă, pe canapea, sorbind un vin fiert cu scorțișoară și portocale și amintindu-și de copilărie sau alte întâmplări haioase din viață.

Orice zi, indiferent dacă e marcată sau nu în calendar, o facem mai frumoasă în doi. Așa construim o famile, un viitor, o viață.

Articol scris în exclusivitate pentru blogul Evelinei