De curand, am participat la un concurs de desemnare a celului mai bun vin monocepage Sauvignon Blanc cu participarea producatorilor din Romania si Republica Moldova. Eveniment desfasurat la Hotel Caro, în incinta winebarului „1000 de chipuri” din Bucuresti si organizat de Mihai Vasile de la Berbecutio. Concursul avea la baza metoda degustarii oarbe, adica, pentru o apreciere corecta sticlele erau invelite incat nimeni nu stia ce vin are in pahar. Au fost 3 comisii de jurizare formate din somelieri, experti din lumea vinului si amatori de vinuri bune. Din totalul celor 53 de probe,  24 dintre vinuri erau din 2014, restul vinurilor apartinand recoltei anului 2015.
Iata rezultatele:
• Juriul somelierilor au desemnat:
Aur-Castel Huniade de la Recas.
Argint oferit pentru una din probele de baric de la Tohani.
Bronz – Sole, Recas.
• Juriul comunicatorilor de Food and Wine:
Aur- Lacerta.
Argint- Crama Histria.
Bronz -La Salina Issa.
• Comisia tuturor participantilor:
Aur-Huniade
Argint- Purcari
Bronz – Proba de baric de la Tohani