Mielul poate fi atât masculul, cât și femela care au mai puțin de 300 de zile până la sacrificare. În categoria berbecuț intră masculii castrați. Carnea de berbecuț este consumată mai ales în țările musulmane, pe când mielul – simbol al jertfei în creștinism, preferat mai mult în țările din Europa. Atât mielul, cât și carnea de berbecuț sunt bogate în acizi grași saturați. Diferența constă în timpul de gătire. Carnea de berbecuț este mai dură și mai grasă, mai puțin fragedă față de cea de miel, de aceea se recomandă marinarea acesteia.

Cu ce vin asociem carnea de berbecuț?

Cotlet de berbecuț + vin 1Structura sa fermă cere un vin opulent, plin și echilibrat. Datorită taninurilor în plină forță, dar ușor delicate, vinul se potrivește perfect cu carnea de berbecuț.

Acest cupaj din 5 Elemente este unic peste Prut, de excepție, chiar memorabil. Vinul bucură cu arome intense de fructe negre coapte. O structură de milioane de aprecieri încântătoare. Asocieri culinare – pe lângă carnea de berbecuț se pretează minunat cu friptură din vânat, carne de vită și carne de miel.

Componența cupajului 5 Elemente, soiuri:

38% Merlot

19%Shiraz

17% Carménère

17% Malbec

9% Rara Neagră

Perfect pentru cadou

Pe lângă gustul său specific, vinul, 5 Elemente Equinox, 2014, are o structură ce îi permite să fie păstrat în condiții potrivite timp de 10 ani. Chiar și după acest interval de timp, cupajul va spune o poveste gustativă diferită, dar demnă de savurat. Un vin preferat de bărbați pentru că reușește, pe de-o parte, să se impună prin gust și postgust, iar pe de altă parte, permite treptat să-i identifici delicatețea.

Cotlet de berbecuț la tigaie + vin

Recomand marinarea cărnii pentru un gust fraged.

Ingrediente:

3 linguri de suc de lămâie

2 lingurițe de oțet

2 lingurițe de sos de soia

2 linguri de ulei de măsline

Crenguțe de rozmarin proaspăt

4 căței de usturoi zdrobiți

Un pahar plin ochi cu apă minerală

Sare, piper mozaic (boabe)

6-7 cotlete de berbecuț.

Lăsați carnea peste noapte la marinat, la rece.

Înainte de a fi supusă termic, la foc mic, asigurați-vă că nu ajunge prea multă zeamă de marinată în tigaie. Adaugați puțin unt.