Invitație la o degustare de vinuri Atu

Aseară, în restaurantul Don Quijote din Centrul Vechi, a avut loc evenimentul mult așteptat, degustarea vinurilor Atu la București. Un sfârșit de zi liniștit, o atmosferă caldă, prietenoasă și vinurile de la Atu Winery care au bucurat simțurile. Multă lume din România a auzit în mediul online despre vinurile Atu, însă puțini au reușit să le deguste, iar toți acei care au fost aseară la eveniment au fost cuceriți de senzații gustative delicate, proaspete, parfumate, pline și impresionante.  Cei prezenți la degustare au savurat vinuri Atu Muscat Ottonel descris de un buchet de flori albe, citrice, mere verzi și câteva note delicate de fructe albe, mălăiețe, dulci. Un gust proaspăt, cu ușoare senzații minerale. A urmat apoi noul Chardonnay 2017 ce încântă prin note de fructe proaspete verzi cu miez alb, câteva flori albe și tente proaspete minerale. Pe de altă parte, am avut parte de note de vanilie și postgust delicat, ușor onctuos, fluid, cu arome de unt proaspăt ce te ademenesc. Chardonnay Atu 2017 complex, proaspăt, echilibrat și fascinant. Cu siguranță vă veți îndrăgosti.  A urmat apoi cuceritorul Traminer (demidulce) cu note delicate de salcâm, struguri stafidiți, miere de albine dublate de note discrete de fructe tropicale.

Cupajul roșu de la Atu e absolut sublim

Am trecut la rosé – medaliatul cu argint la Vievinum, Austria. Atu Rosé a cucerit  prin structura sa delicată, gustul suav caracterizat de fructe roșii dulci și vanilie. Vedeta serii a fost, în mod evident, fabulosul cupaj roșu Atu Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră. Pur și simplu nu aveam cuvinte, doar ne făceam semn ca se mai toarne în pahare. Am discutat în parte cu toți invitații și mai toți îmi cereau o sticluță pentru acasă. Un trio de excepție. Note de fructe negre dulci, caramelul a fost simțit de toată lumea, tabacul delicat, piperul negru. O structura impresionantă. Bestial.

La această degustare de vinuri Atu toate sticluțele au fost golite. Vinurile s-au asociat perfect cu cele pregătite de gazda noastră restaurantul Don Quijote. Pe această cale vrem să-i mulțumim gazdei, în special, domnului Julio Armando. De asemenea, vă invităm să încercați vinurile Atu pe care le găsiți la noi pe site.