Localuri mișto din Centrul Vechi? Whys?

whys

VARA NU-I CA IARNA…
Ce poți să faci la un început de august, în weekend, când mai toată lumea e plecată în vacanță, iar orașul e gol? Nu știu voi, dar eu de la zăpușeală, căldură, nu am chef decât să lenevesc pe undeva, la umbră. În zilele răcoroase mai fac un tur cu bicicleta până în Herăstrău (Parcul Regele Mihai I), în rest, moleșeală continuă.

„ZUMZĂIALĂ” PRIN CENTRUL VECHI
Săptămâna trecută au tras prietenii de mine să ieșim la un film, dar nu m-au convins. Însă, am acceptat invitația să mergem la un pahar de vorbă în oraș, la un local mișto din Centrul Vechi.

Se lăsase seara, Centrul Vechi era plin de lume. Ne-a fost cam greu să alegem locația, mai ales că fiecare avea preferințele sale. Într-un final, ne plictisisem de ales… așa că am decis să explorăm și altă zonă a orașului. În drum spre Calea Victoriei, am dat de un coleg somelier care mergea la o deschidere de cafenea cu vin, bere, narghilea, etc.

Pentru că eram la doi pași distanță, am decis să mergem întra-acolo. Localul se numește WHYS.

WHYS BEST PLACE FOR YOUNG SOUL
Să știți că nu am regretat. Băieții au ales o narghilea cu gust de pepene povestindu-ne istoria acestui instrument de fumat provenit din India precum și principiul lui de funcționare, filtre, etc. Evident, am făcut o groază de glume pe acest subiect. Sper că nu am fost gălăgioși și nu am deranjat gazda.

Mie mi s-a părut ciudat să fumezi narghilea și să savurezi din spumantul revigorant, băieților li s-a părut tare faină combinația.

Fiind de modă veche, la început, am decis să savurez un vin alb moldovenesc de la Individo. În cele din urmă, m-am alintat până târziu cu un frappe din rețeta secretă a casei, înghețată din vanilie – preferata mea și un cocktail albastru care m-a atras vizual (de fapt ne-a atras pe noi toate fetele!) – Blue fluorescent in the night! Și da, încă un motiv de glume venite de la băieți ca să plecăm acasă cu profil de avatar, că oricum e noapte și nu ne recunoaște nimeni.

La final, după ce am plătit nota, gazda ne-a oferit bonus o prăjiturică cu vodka în culori (jeleu din: sirop de lime, lichior de mentă, vodka și bailey’s cu topping de ciocolată).

Important! Pe 9 august 2019, vineri, Whys organizează Arabian Night PARTY. Detalii găsiți pe pagina lor de Facebook

Eu merg, voi? Atunci ne vedem vineri la Whys?

CUM GĂSEȘTI LOCAȚIA?
Dacă vii dinspre Centrul Vechi, ia-o spre Pasajul Macca-Villacrosse (Valea Regilor pentru cunoscători) și mergi pe partea dreaptă până dai de local aproape de capăt (WHYS Bar). Dacă vii dinspre Victoriei, oprește lângă numărul 22, ia-o pe aleea din colț 10 m și ești aici! (Calea Victoriei 16 – 18 – 20, pasajul Macca-Villacrosse).