Negre Fautor. Savuroasele Negre din pahar

Negre Fautor

Producător: Fautor S.R.L , I.M.
Brand: Negre
Soi: Fetească Neagră, Rară Neagră
Regiune: Valul lui Traian, Republica Moldova
An recolta: 2015
Concentrație alcoolică: 13,5%
Eticheta: Elegantă cu o paleta de culor de gri, vișiniu și albastru purpuriu reprezentând o pasăre. Atât eticheta cât și contraeticheta evidențiază elementele cheie printr-un lac tactil. De exemplu, partea tactilă a aripii ar reprezenta un ‚,f’’ de la Fautor.
Mențiune: Premieră din lumea vinului din Republica Moldova lansat cu ocazia Zilei Naționale a Vinului (1-2 octombrie 2016). Măturat în baric timp de șase luni.
Negre Fautor Descriere: Roșu rubiniu intens cu reflexii albastre purpurii, violacee. Opac. Un buchet generos de fructe negre coapte dublate armonios cu note fine vegetale. Cochetele note de lemn își fac apariția pentru a crea ceea ce numim complexitate. De fapt, de fiecare dată când veți savura acest vin în mintea dumneavostră se va crea o imagine a unui dans dintre două soiuri românești. Îmi permit să-mi imaginez că fiind o dualitate intrinsecă a unui vin nobil. Fetească Neagră, cu al ei corp mai subțire, încânta cu arome de cireșe amare și impresionează printr-un gust condimentat. La rândul ei, Rara Neagră, cu un corp plin, bucură grațios boltă palatină cu arome de mure negre, pe deasupra, oferind note de prune și alte pomusoare negre. Sec. Aciditatea pare a fi ridicată, dar integrată perfect pentru a crea un echilibru potrivit. Un vin corpolent, viu și catifelat. Un postgust fructat, ușor proaspăt și condimentat.
Concluzie: Un nou vin din topul The Best Red Wine din Republica Moldova.
Gastronomie: Costițe de porc la grătar, miel fraged la cuptor, carne de vită ușor condimentată.

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype