Evadare – stând pe canapea

1

Dacă v-ați plictisit de vremea urâtă și friguroasă de afară, atunci vă invit să evadăm în Delta Dunării. Înainte, însă, de a porni la drum, să ne imaginăm cum are să fie călătoria noastră. După un drum lung, cu puține peripeții, am ajuns cu prietenii în mijlocul naturii. Un apus în Delta Dunării, departe de zgomotul și poluarea din oraș, e o adevărată relaxare pentru ochii noștrii. Unii dintre noi sunt concentrați la pescuit, iar alții se contopesc cu liniștea și frumusețea din deltă. O briză răcoroasă venită din larg ne dă fiori. Focul de langă noi a spart întunericul care tocmai se lăsase lăsat peste apele liniștite.

Evident că serile răcoroase din Deltă sunt pline de amintiri frumoase, glume, bancuri, zâmbete, pâine, roșii, brânză, pește la grătar și vin. În mod sigur, nu am venit cu vinul de acasă, ci l-am găsit aici la cramă din regiune.

E minunat în deltă, chiar și  în timpul zilei, când soarele arde pe cer, cu toate că suntem în căutarea unui loc mai răcoros la umbra unei sălcii. Acum că v-ați imaginat cum ar fi o seară în deltă cu pește la grătar și vin, mai dați niște căutări pe Google pentru a vă lăsa cuceriți de imaginile de acolo. Sunt sigură că zâmbetul v-a apărut pe buze, iar gândul vă stă la vacanța de vară. Însă, până atunci, e destul timp. Scurta evadare imaginară în Delta Dunării ne-a încărcat bateriile. Încă puțin și vine primăvara. Nu-i așa?

Vinuri din Delta Dunării LaSapata – Crama Delta Dunării

Regiunea din Delta Dunării este un loc deosebit și pentru podgoriile din zonă. Un terroir de invidiat, mai ales când vorbim de solurile calcaroase cu substraturi bazaltice, apoi de brizele venite din deltă care alintă vița-de-vie în verile călduroase. Vinurile de la Crama Delta Dunării (un mic producător din România), gama LaSapata, impresioneză prin prospețime, delicatețe și mai ales că sunt bio.

2Aligoté LaSapata – Cred că ați mai auzit de celebrul Aligoté LaSapata. Ați auzit de el pentru că e  un vin echilibrat, armonios, definit de o prospețime delicată. Ați auzit de el pentru că l-ați degustat acolo, în Deltă, cu un pește la grătar. Vinul este descris pe site-ul nostru ca fiind un vin alb, sec, proaspăt marcat de o aciditate echilibrată în raport cu nivelul de alcool de 13%. În gust mai identificăm și ceva note fine dulcegi, care îi oferă vinului un caracter deosebit, rafinat.

Rosé LaSapata – Recolta anului 2017 aduce câteva schimbări la capitolul rosé-uri de la Crama Delta Dunării. Spre deosebire de anii precedenți, Rosé LaSapata este creat acum din struguri din Băbească Neagră și nu din Merlot. Vinul are o culoare asemănătoare  cu cea a piersicii, iar nasul aduce arome de grapefruit, căpșuni, cu note fine de brioșe.