Pelican Negru vinuri roșii

De data asta, mica vinărie Pelican Negru a renunţat la varianta de „bicepage”, lansând pe scenă un nou cupaj format din trei actori: Cabernet Sauvignon (40%), Malbec (40%) şi Rară Neagră (20%).

Pelican Negru vinuri – Deşi vinul este o noutate, vinificatorul nu i-a modificat stilul elegant şi proaspăt. Culoare irezistibilă de un rubiniu cu tente violacee deschise. Paleta complexă şi expresivă de arome de fructe negre, coapte, precum cireşele amare, murele negre de pădure, afinele şi coacăzele negre- domină cu desăvârşire scena aromelor. De asemenea, Cabernet Sauvignon se evidenţiază, în mod individual, prin note condimentate de piper negru măcinat şi cuişoare. În duo, Cabernet Sauvignon şi Malbec reuşesc să-şi îndeplinească perfect misiunea în a oferi vinului un corp suplu cu o fructuozitate accentuată.

La rândul ei, Rară Neagră, deşi în proporţie mai mică, încheie armonios opera prin acorduri uşor mătăsoase. Aciditatea medie, în combinaţie cu nivelul de alcool de 13,5%, creează un echilibru gustativ potrivit. Postgust fructat, condimentat, cu o uşoară senzaţie de catifelat.

 

Articol apărut în Revista Vinul.ro, nr. 105, aprilie, 2017