Siel – nou de la Tohani

SIEL – UN CUPAJ GRANDIOS FORMAT DIN 7 SOIURI
Lansat la deschiderea celei de-a 20-a ediție a Goodwine 2017, Siel de la Tohani are ceva unic, mai bine zis, e chiar unic în România.

Un cupaj de milioane de aprecieri format din 7 soiuri atât nobile cât și trei soiuri românești: Feteasca Albă, Tămâioasa Românească și Feteasca Regală, combinate armonios cu Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Gris și Chardonnay. Siel de la Tohani e un vin alb sec cu o culoare care marchează prospețimea, un alb-gălbui cu reflexii verzui și cu o transparență strălucitoare. Tânăr, proaspăt, ademenitor. Buchetat, notele florale albe de flori de soc și salcâmul își fac primele apariția. Această intrare în scenă a primelor arome îți inspiră imaginația, fiind un fel de curtare grațioasă a lui Sauvignon Blanc pentru parfumata Tamâiasa Românească care, de altfel, acceptă cu eleganță aromele florale a lui Sauvignon Blanc. Alte note mai discrete care bucură din punct de vedere olfactiv sunt aromele oferite de Pinot Gris și Feteasca Regală: fructe uscate galbene (caise), câteva note tropicale. Bolta palatină pare a fi impresionată de o ușoară și dulceagă onctuozitate, dublată fin de urme minerale. Câteva note delicate de miere cuceresc papilele gustative. O structură complexă, fructată cu o aciditate medie perfect integrată cu nivelul de alcool de 12,5%. Un postgust impresionant, proaspăt și seducător.

Chiar dacă nu avem proporția soiurilor incluse în acest cupaj presupun că Sauvignon Blanc, Feteasca Regală, Tâmâioasa Românească și Chardonnay sunt dominante, urmate de Riesling, Pinot Gris, Feteasca Albă.
SIEL – ETICHETĂ
O imagine sugestivă din Africa. Un arbore de Acacia cu ramurile înalte și o girafă care încearcă să guste câteva frunzulițe. Un vin în ediție limitată. Desigur, povestea vinului o veți descoperi abia după degustare. Dacă nu v-au convins cuvintele de mai sus, cu siguranță, soiurile implicate în acest cupaj v-au stârnit curiozitatea.

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype