Sol Negru Merlot

Sol Negru Merlot Asconi – chiar dacă s-a orientat mai mult pentru alte piețe mai îndepărtate precum SUA, China și chiar Africa de Sud, totuși, Asconi mai oferă câteva vinuri marca Sol Negru în unele wineshop-uri din Chișinău. À mon avis, e un Merlot cu stil, de altfel, specific vinariei.

Te cucerește din prima cu a lui culoare „vivante” de un roșu rubiniu ușor deschis, asemenea unei rodii coapte. Nasul anunță prezența unor arome tentante de ciocolată amară combinată armonios cu accente picante de piper negru măcinat.

De asemenea, am mai simțit ceva care, personal, m-a trimis undeva în trecut, într-o zi ploiasă de iunie, când în drum spre livada de cireși, atingeam cu mainele salvia încă neinflorită de pe marginea potecii, iar de la mine mirosea parcă a „rece”, a un altfel de verde proaspăt.
Gustul puțîn condimentat, plin de fructe negre confiate, iar nivelul de alcool e de 13,5%, perfect integrat cu aciditatea mică, care, în final, surprinde boltă palatină, lăsând-o cu un postgust rotund, moale și catifelat.

Sol Negru Merlot Asconi poate fi procurat și de la noi, accesând magazinul online www.vinlavin.ro/vinuri

Articol apărut în revista Vinul.ro, nr.104, Martie, 2017.