Taninuri pline

Producător: Timbrus Purcari Estate
Brand: Timbrus
Regiune: Ștefan Vodă
Soi: Saperavi, Merlot, Fetească Neagră
An recolta: 2014
Concentrație alcoolică: 13,5%
Mențiune: Maturat în butoaie noi timp de 6 luni
Eticheta: Eticheta lui Timbrus de autor lasă impresia că vrea să scoată în evidență aspecte clasice și elegante, însă pare a fi puțîn încărcată. Pe o parte a etichetei este imprimat conturul ornamentat al unei rame de oglindă în stil vintage în care se reflectă imaginea vinariei și a podgoriei, pe cealaltă parte găsim un citat în latină, probabil apartinând poetului Tibullus: Est nobis voluisse satis (trad: Pentru mine e de ajuns să-mi arăt voință). În partea de sus, sub formă unui timbru, este reprezentată imaginea în profil al oenologului spaniol Manuel Vincente Ortiz Martinez, care apare și pe contraeticheta acestor vinuri cu o semnătură „De autor”.
Timbrus de autor Descriere: Un roșu viu ce-ți fură atenția și îți dezvoltă imaginația. Ușor opac. Nuanțe de lemn însoțite de arome de ciocolată amară, cu gust putin condimentat. Sec. O combinație ce crează un echilibru dintre astringentă și catifelare. Chiar dacă aciditatea este ridicată, papilele gustative au identificat un gust dulceag prezent pentru o perioada mai lungă de timp. Un postgust ușor spre lung, cu toate că l-am perceput că o implozie a taninilor și o explozie de aciditate. Cred că mai trebuie să stea la maturare încă un an pentru o structura bine definită.
Gastronomie: Carne de porc marinată apoi coaptă la grătar, rulouri cu șuncă și cașcaval, cartofi cu porc în untură la cuptor, gulaș însoțit cu spatzle (un fel de tăiței mai groși în a căror compoziție intră făină, lapte și ouă).