Timbrus Rosé l-am degustat de curând şi mi s-a părut grozav, mai ales când mă gândesc că s-ar potrivi de minune unor seri de vară la terasă, picnicuri sau poate chiar la un grătar în curtea casei, cu alte cuvinte, roséurile potrivit pentru seri mai gălăgioase cu prietenii. De multe ori un rosé poate împăca mai mulți pretențioși aflați la aceeași masă. 

Dar să revinim la Timbrus Rosé – un trio din Merlot, Fetească Neagră şi Saperavi. O culoare de un rosé uşor închis, asemenea unor căpşuni coapte. Tentant. Presupun că Merlot şi Saperavi au contribuit destul pentru a-i oferi această robă atrăgătoare. Nasul este plin de fructe roşii coapte, căpşuni, zmeură, coarne de pădure combinate cu nişte note foarte delicate de petale de trandafir. Sec. Aciditate medie, echilibrat, proaspăt.

Vinul mai impresionează boltă palatină prin structura să uşoară şi catifelată. De asemenea, papilele gustative au detectat câteva note distrete de condiment oferite de Fetească şi Saperavi. Postgutul proaspăt, plăcut buchetat, de vară, de timp petrecut frumos.

Asocieri culinare: cotlet de porc la grătar, pizza, plăcinte cu brânză, păstai cu cartofi și carne de porc, vinete coapte umplute.