Unicorn vinuri

Deși lansarea vinurilor Unicorn Estate se prevedea în toamna, de Ziua Vinului, totuși creatorul și oenologul Sergiu Gălușcă, împreună cu un prieten de-al sau, și-au făcut cunoscute vinurile abia la începutul lui decembrie 2016. Legendă brandului Unicorn Estate pornește din familie, de la părinți fascinați de bucuria și încrederea copiilor lor că o jucărie cu reprezentarea unui personaj mitologic cum e unicornul, servește că un talisman aducător de noroc și fericire. De aici și motto-ul brandului -,,Un vin norocos, făcut pentru prieteni”.

Unicorn vinuri prezintă vinurile din gama Equilibrium, Symbioz, Symbioz Private Collection și un Elyxir Icewine, colecții de vinuri cu anii de recolta 2009, 2010, 2011, 2013 și 2015. Toate soiurile roșii provin din Olănești, Purcari, iar Rkatsiteli, singurul soi alb, plantat de Unicorn Estate se află în micro-regiunea Codru.

Dar să revinim la vinuri… la Unicorn vinuri … Am degustat cupajul format din 40% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot și 20% Rară Neagră din 2013, de altfel, singurul de peste Prut în varianta vin roșu sec (același cupaj, dar roșé, îl găsim doar la Château Purcari). Accentele de frunze de dafin, cedru, eucalipt și alte ierburi definesc acest vin elegant. Evident, nu lipsesc din compoziția aromelor savuroase notele de fructe negre, coapte, dulci și ciocolată amară. Sec, cu o aciditate medie, în simbioză cu nivelul de acool de 13,5% care se integrează perfect pentru a oferi un contur armonios, este un vin care poate evolua odată cu învechirea. Estimez, în doi-trei ani acest cupaj va atinge maximul potențialului sau.

Articol publicat în revista Vinul.ro, nr. 102, Ianuarie 2017
Postat pe Vinlavin cu acordul redacției, Vinul.ro