Vin online. Scurtă prezentare

Un nou shop de vinuri (vin online) a stârnit ceva discuții pe Facebook la începutul lui noiembrie curent, când Vinlavin.ro și-a lansat magazinul online de vinuri intitulat ,,Vin cu Pasiune”.

După spusele inițiatoarei sale, cea care a și scris textul de mai jos, „Magazinul propune vinuri intense din Republica Moldova prezentate într-o manieră diferită, având drept imagini de fundal scene pasionale.

Inceputul pasiunii

1Ne-am gândit la vin online, însă…totul a început într-o seară din februarie când am decis să-mi invit prietenele la un vin fiert și un joc de socializare strategic. Știam că va fi o seară zgomotoasă, cu zâmbete molipsitoare ce durează minute întregi și că acest joc intelectual ne va transformă în adevărate coloniste. Însă lucrurile au luat o altă întorsătură. În timp ce îmi vedeam de treburile organizatorice, fetele s-au oferit să mă ajute cu prepararea vinului fiert. La un moment dat, hohotele de ras se raspandise prin toată casă, curioasă m-am interesat despre ce e vorba. Văzându-mă în colțul ușii, le-am surprins mai panicate decât erau. Și ce să vezi? Nici prin gând să-ți treacă așa ceva: au încurcat pliculețele cu mirodenii, astfel în loc de scorțișoară au adăugat coriandrul în vinul fiert. Chiar dacă am pus de toate, nu s-a întâmplat minunea, iar vinul și coriandru sunt incompatibile, și ceea ce am obținut a fost un adevărat dezastru. Trebuia cumva să salvez situația, așa că am deschis un vin din colecția personală de vinuri din Republica Moldova. Până când și-a făcut efectul, am stat cumintele fiind concentrate asupra jocului nostru. Mi se părea că totul mergea conform programului până când mi-am dat seama că nimeni nu mai avea chef de coloniștii jocului, vinul îndeplinindu-și perfect misiunea. A mai urmat o sticlă, muzică de club, iar imaginația o luase razna: de la defilări de modă, dansuri, și alte idei trăsnite de genul „poate mergem și pe la vecini”, până la punctul culminant al inspirației, când fetele au descoperit „comorile” din vinoteca și jocul incitant în compania vinului.

De ce Vin cu Pasiune?

wine passionDe fapt, titlul ascude un duplu sens. Mai întâi, pornesc de la faptul că vinul și pasiunea merg mereu mâna în mâna, apoi m-am gândit la ideea unei stări euforice, care apare de fiecare dată când stabilim să mergem la o cină romantică. Cu alte cuvinte, parcă am fi setați la o stare de îndrăgostiți, pasiunali, conștienți că ceva va urmă după o seară decorată cu lumânări și vin. Cu siguranță, pozele de fundal mai puțin obișnuite au creat multe dezbateri în rândul internauților, însă va asigurăm că răspunsurile vor veni pe parcurs. Acum, urmărim calendarul de activități stabilit pentru un an, timp în care ne propunem să fim cât mai creativi. Sperăm să va surprindem într-un mod plăcut…vin online

Cine sunt actorii?

Actorii implicați sunt prieteni care s-au oferit să mă ajute. Cât despre sesiunea foto, personal m-am simțit extraordinar. Stabilisem să ne vedem cu toții într-o zi de sâmbătă. Inițial, eram șase, la început mai timizi, iar mai târziu am intrat în ritm și parcă nu mai țineam cont de timp. Unii dintre actori s-au văzut atunci pentru prima dată cu partenerii lor de ședința. În calitatea mea de fotograf și inițiatoarea proiectului mă aflăm la mijlocul a două tabere, pe de o parte băieții, pe de altă parte, fetele. Imaginați-vă, platoul pentru sesiunile foto și actorii care se schimbau în dependență de vinul ales pentru prezentare, la mijloc eram eu cu aparatul foto, în spatele meu era o canapea cu alți actori care urmăreau curioși ce se întâmplă sub lumina reflectoarelor. Erau momente mai ciudate când fetele îmi tot repetau: „Spune-i să nu-mi ridice rochia așa, e prea de tot!”, din spate veneau voci: „Hai, rupe-i rochia, odată! Cumpărăm noi altă! Vrem acțiune!”. Atunci chiar eram mulțumită de postura în care mă aflăm. Evident că am fotografiat din acele unghiuri potrivite că să respect înțelegerea pe care o stabilisem cu prietenii, astfel se explică de ce fetele actorilor, mai ales a fetelor, nu sunt expuse. Din alt punct de vedere, acest aspect face trimitere către personificarea vinului savurat. Altfel spus, fiecare vede, simte vinul diferit. În ceea ce privește pozele, ne-am consultat cu un specialist care ne-a sugerat să mergem pe varianta de a ne crea un stil propriu, modern și care să prindă la tineri, iar fotografiile le-am trecut printr-un filtru pentru a sugera starea de romantic.

Vin și pasiune până când? Vin online

Chiar dacă ne-am lansat într-un mod mai ,,hot” după cum am menționat mai sus, intenționăm să înlocuim pozele, nu și ideea. Dincolo de pozele mai diferite, am renunțat la descrierile textuale detaliate ale vinurilor pentru că acestea pot fi găsite pe siteul www.vinlavin.ro . Ne-am limitat la o scurtă prezentare atât a vinurilor cât și a personajelor implicate. Indiferent de fundal, (vin online) magazinul online de vinuri „Vin cu Pasiune” vă aduce cele mai bune vinuri din Republica Moldova, vinuri de la Equinox, Fautor, ET Cetera, Timbrus, Minis Terrios, Pelicanul Negru, Individo, dar asta nu-i tot, în curând, vom prezența și alte vinuri de peste Prut, vinuri care încă nu sunt pe piață din România.

Articol scris în revista Vinul.ro , nr.101, noiembrie-decembrie 2016.

Postat pe Vinlavin cu acordul redacției, Vinul.ro