Vinăria Minis Terrios cea mai mică vinărie din Moldova

Vinăria Minis Terrios

Primii pași

Vinăria Minis Terrios. Soții Dan și Diana Prisacaru, fiind puși în față unei alegeri privind viitorul lor profesional de îndată după ce au terminat masteratul în Dijon, Burgundia (Bourgogne) din Franța la o idee venită parcă din senin, au decis să creeze în 2013 Vinaria Minis Terrios.

Chiar din primul an de la lansare s-au bucurat de admirația amatorilor de vinuri bune, așa că în scurt timp, celebrul vin și de altfel, primul, Merlot 2013 s-a vândut că pâinea caldă. „Am muncit foarte mult. Noroc de colegii de la Asociația Micilor Producători din Moldova care mi-au răspus la milioanele de întrebări pe care le aveam pentru a produce un vin de calitate” ne-a spus Dan Prisacaru în cadrul unui interviu.

„Chiar dacă sunt prima generație din familie care au dat startul în producerea propriul vin, tinerii s-au descurcat foarte bine lansând vinul marca Minis Terrios de Ziua Vinului în 2013. Cu entuziasm, Dan ne-a mărturisit următoarele: „Primul meu vin, îl voi ține minte toată viață, Merlot 2013”. Mesajul vinariei Admir lucrurile aparent imposibile are și el o istorie aparte plină de emoții și amintiri frumoase pentru fondatorii acesteia. Chiar dacă este cea mai mică vinarie din Republica Moldova cu mai mult de 2000 de sticle îmbuteliate per an, numele de MinisTerrios a ajuns la celălalt capăt al lumii.

Unde sunt podgoriile?

Vinăria Minis Terrios a plantat struguri de Chardonnay, Fetească Regală și Fetească Neagră pe o suprafață de 5,45 ha de vită de vie din Criuleni, regiune aflată în centrul țării, cu un terroir perfect pentru struguri albi (sol calcaros, în apropiere de răul Nistru, climă temperată semi-umedă). Pe lângă aceste hectare, anul trecut, au fost cumpărate alte 5 ha de Cabernet Sauvignon, Merlot și Sauvignon Blanc, în Haragis, din Cantemir, regiunea sudică Valul lui Traian, care în toamnă lui 2016 vor aduce prima recoltă.

De ce admir lucrurile aparent imposibile?


Prin etichetele vinurilor marca Minis Terrios, fondatorii au încercat să gândească altfel, să pună accent pe reușitele omenirii chiar dacă inițial părea greu de realizat. Pe de altă parte, acest motto ascunde mesajul tinerilor întreprinzători care au reușit să creeze primul lor vin, dar nu și ultimul.

Merlot 2013– pictograma avionul fraților Wright, primul avion cu cel mai lung zbor controlat de la bord.

Cabernet Sauvignon este prezentat prin pictograma rachetei Soiuz, prima nava care a ajuns în cosmos.

Rose Minis Terrios– înfățișează chipul unei femei pe bicicletă. De fapt, este Annie „Londonderry”, prima femeie care a făcut inconjorul lumii pe bicicletă.

Sauvignon Blanc– Primul balon cu aer. Legendă spune că oamenii s-au temut de uriașă invenție, așa că au urcat în balon, un cocoș, o oaie și o rată. De remarcat că aceste animalalute pot fi văzute și pe eticheta.

Fetească Neagră– Baba cloanță pe matură. De dată această, personajul este mai vesel decât în poveste.

Pinot Noir– un deltaplan al cărui zbor lin sunt asociate cu un vin fin și elegant.

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype