Căldură lui august ne-a adunat spre seară la o degustare rece, aromată și savuroasă cu note pur românești venită de la Casă de Vinuri Cotnari, cu vinuri românești. Evenimentul a avut loc la 1000 de Chipuri din zona Dealul Patriarhiei. Invitații prezenți la degustare erau profesioniști, pasionați de vinuri, critici sau chiar unii curioși.

Scopul întâlnirii era de a împărtăși impresiile create privind vinurile degustate, inclusiv opinii față de raportul preț-calitate privind aceste vinuri românești. Astfel, au fost propuse vinuri Premium din gama Domenii (Fetească Albă, Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românescă, Busuioaca de Bohotin, Rose din Fetească Neagră, Fetească Neagră Roșu) și Colocviu (Fetească Albă, Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească, Busuioaca de Bohotin) cu vinuri seci și demiseci. Fiecare vin degustat presupunea și discuții uneori ușor contradictorii între invitați legate de arome, structura, postgust, fruct, asocieri culinare etc.

În urmă preferințelor, votăm vinul ales și ne grupăm în una din cel două tabere – Colocviu sau Domenii. La final, după ce le-am degustat pe toate am dat un verdict pentru vinul care a impresionat papilele gustative și bolțile palatine ale participanților veniți la degustare. În unanimitate am votat că trofeul să ajungă la gama Colocviu, însă nu s-a decis cărui soi anume pentru că preferințele mereu diferă și nu s-a format o majoritate de sutinere pentru Fetească Albă sau Tămâioasă Românească.

Dacă la început lumea nu se cunoștea unul cu celălalt, participanții fiind un pic retrași, spre final atmosfera a devenit mai relaxată, astfel încât temele de discuții s-au extins în ciuda faptului că se făcuse foarte târziu și era timpul de plecare. Vinurile și-au îndeplinit misiunea, iar invitații au plecat acasă cu porții de zâmbete.