Wine and Street Food Festival 20-22 aprilie

20-22 aprilie 2018 Wine and Street Food Festival are loc în premieră la Palatul Parlamentului și este prima oară când un  târg de vinuri se asociază unei zone de street food în România. Zonă dedicată vinului De ce să vii la festival? 1. pentru ca prețurile sunt discountate între 20-50% 2. dar, mai ales, pentru că va fi disponibil un sistem de scanare, preluare a comenzilor și expediere extrem de facil. În final, tu vii, te simți bine, deguști, comanzi și primesti acasă sticlele din vinul dorit. Zonă dedicată Streetfood Zeci de food-truck-uri sunt pregătite să te poarte în...

Citiți articolul

Festival RO-Wine – 19 – 20 mai 2018

Ro-Wine 2018 O nouă călătorie fascinantă în lumea vinului, marca RO-Wine | The International Wine Festival of Romania, va avea loc pe 19 și 20 mai 2018! După succesul edițiilor precedente, vinul va fi, și în acest an, vedetă! Timp de două zile, festivalul RO-Wine oferă spre degustare, la Fratelli Studios, unele dintre cele mai apreciate vinuri de top, românești și internaționale. ”Aștept să ne dăm întâlnire cu toți iubitorii de vinuri, cu specialiștii din HoReCa și cu proprietarii de crame, pentru a descoperi pasiunea pentru vin și a ne bucura de selecția unică, de top, pe care am...

Citiți articolul

Elegant Cuvée de Purcari Alb Brut 2016

Cuvée de Purcari Alb Cuvée de Purcari Alb Brut – o premieră lansată în toamna lui 2017 de către Château Purcari. Personal, l-am degust abia în cadrul târgului Goodwine din noiembrie anul trecut. Dacă l-ați degustat înseamnă că ați rămas fascinați de prospețimea și delicatețea lui Cuvée de Purcari Alb Brut. Descriere Un spumant din gama premium de la Purcari format din Chardonnay 60%, Pinot Blanc 25% și Pinot Noir 15%. O culoare de un galben pai, reflexii verzui. Arome dominante de piersici și citrice (grapefrut), dublate de câteva tente minerale. Gustul este definit printr-o prospețime delicată, un echilibru armonios...

Citiți articolul

Recomandri: Vinuri pentru masa de Paște

De multe ori, obișnuim să avem masa plină cu bunătăți de sărbători. De Paște masa e mai deosebită, nu lipsesc friptura de miel, ouă roșii, pasca, legume proaspete și alte preparate din carne. Ne bucurăm de bucatele alese asociind cu un vin special pentru sărbătorile Pascale. Ce vinuri de Paște vom alege? Comandă Comandă Comandă Comandă Vinuri de Paște. Tipuri de marinade pentru carnea de miel. Dacă marinada pentru carnea de miel conține : iaurt natural de 10% grăsime; zeamă și coajă rasă de lămâie; ulei de măsline, paprika, sare, piper negru măcinat,  usturoi, cimbru verde și coriandru, friptura...

Citiți articolul

Tradiții Pascale. Familie, ouă roșii și vin de Paște

Tradiție și Familie Sărbătorile Pascale au un specific aparte, sunt fără cadouri și multe alte lucruri împrumutate sau comerciale. Mai degrabă, în aceste zile sfinte, cum le spun creștinii, avem gânduri de împăcare cu cei dragi și, oricât de agitată ar fi viața, mulți dintre noi mai postesc măcar în ultima săptămână sau în ultimele zile. De asemenea, noi, creștini fiind, mergem în Noaptea Învierii după Lumina Sfântă. Iar în Ziua Învierii alături de familie ne înfruptăm cu bunătățuri, ciocnim ouă și savurăm un vin bun pentru Paște. Dar asta nu e tot. De Paști masa se strânge decât...

Citiți articolul

Vin albastru – băutura adusă din lumea Avatar

Mai nou, în lumea vinului și-a făcut loc băutura de culoare albastră, produsă în Spania. Chiar dacă tradiționaliștii nu vor agrea prezența ei, totuși noua generație va fi tentată să încerce ceva modern și, cel mai important, diferit. Pe etichetele acestor vinuri colorate nu veți găsi noțiunea de vin și, mai ales, cea de vin albastru; în schimb va fi trecută simpla denumire de Blue, soiul și prețul acestui vin. Ce conține băutura de-i oferă nuanța de albastru, o culoare ce amintește de filmul „Avatar”? Într-un articol privind vinificarea vinului roșu, vă povesteam că în pielițele boabelor de struguri...

Citiți articolul

În căutare de un vin roșu sec. Cum alegem un vin roșu sec?

Cifrele arată că la nivel global soiurile roșii, cum ar fi Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Tempranillo, Grenache sau Pinot Noir, sunt plantate în proporție mai mare față de soiurile albe Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling și Pinot Gris. Acest aspect indică faptul că piața consumă mai mult vin roșu sec, exceptând Pinot Noir, acesta fiind folosit nu doar la producerea de vinuri roșii, dar și la vinificarea în alb, inclusiv șampanii și spumante. De ce vinul roșu sec e preferat de marea majoritate a consumatorilor? Să încercăm să aflăm secretul împreună. Cuprins CURIOZITĂȚI DESPRE VINUL ROȘU SEC VINUL ROȘU ȘI...

Citiți articolul

Horoscopul amatorilor de vin. Compatibilitate zodii și vinuri

Ne-am obișnuit zilnic sau, cel puțin, o dată pe an să aruncăm o privire peste horoscopul personal. Suntem tentați să aflăm dacă există o corespondență între caracterul nostru și descrierea generală specifică unui semn zodiacal. Tindem să credem că, dacă descrierea se potrivește cu personalitatea noastră, atunci acel horoscop e corect. De curând, a fost descoperit și horoscopul amatorilor de vinuri sau ai altor băuturi alcoolice. E un horoscop ceva mai diferit, pe alocuri chiar amuzant, scris pe înțelesul multor companioni de pahar. Berbec E o fire extrem de ambițioasă, combinată cu ceva încăpățânare și mult curaj. Pentru el,...

Citiți articolul

Cum vi s-a părut Cabernet Sauvignon de la Mezalimpe?

 Mezalimpe vinuri – Cabernet Sauvignon 2014 De data asta Cabernet Sauvignon de la Mezalimpe mi-a atras atenţia. L-am degustat mai întâi la un târg de vinuri, apoi, la o petrecere cu prietenii. Acestă sticlă cu Cabernet a fost prima pe care am degustat-o în acea seară petrecăreață. Toată lumea a rămas cucerită. După ce golisem sticluța, am luat un alt vin roșu (tot un Cab) de la un alt producător, însă entuziasmul era în cautarea unui Cabernet asemenea celui de la Mezalimpe. Pe parcursul acelei petreceri, sticla deja golită „aluneca” din mână în mână pentru a i se fotografia...

Citiți articolul

Goodwine de primăvară 2-4 martie 2018

În acestă primăvară, în data de 02-04 martie 2018, va avea loc Târgul Internațional de Vinuri GoodWine 2018, Ediția XXI, organizat la Romexpo, Pavilion C4-C5. De asemenea, GoodWine, Romania’s Wine Convention, este cel mai important eveniment dedicat culturii vinului din Romania. Vor fi prezente peste 150 de crame diferite  și aproape 1000 de vinuri oferite la degustare. Toți acei interesați de vinuri savuroase și memorabile sunt așteptați la târg. – Bilet Standard garantează accesul la secțiunea standard și degustarea tuturor vinurilor expuse Preț 50 lei – Bilet VIP garantează accesul la secțiunea VIP și degustarea gratuită a tuturor produselor...

Citiți articolul

O evadare în Dunăre. Pește și vin la un apus de soare

Evadare – stând pe canapea Dacă v-ați plictisit de vremea urâtă și friguroasă de afară, atunci vă invit să evadăm în Delta Dunării. Înainte, însă, de a porni la drum, să ne imaginăm cum are să fie călătoria noastră. După un drum lung, cu puține peripeții, am ajuns cu prietenii în mijlocul naturii. Un apus în Delta Dunării, departe de zgomotul și poluarea din oraș, e o adevărată relaxare pentru ochii noștrii. Unii dintre noi sunt concentrați la pescuit, iar alții se contopesc cu liniștea și frumusețea din deltă. O briză răcoroasă venită din larg ne dă fiori. Focul...

Citiți articolul

Oferte de primăvară cu vinuri savuroase

În acest an, de Mărțișor (01.03-31.03.2018), Vinlavin vă oferă o gamă de vinuri la un preț accesibil pentru zile de primăvară frumoase. Castel Mimi  Roșu de Bulboaca și Corcova – Două cupaje formate din Cabernet Sauvignon și Merlot. Un vin produs de Castel Mimi, podgoriile din Codrii Moldovei și altul din Mehedinți creat de Roy&Dâmboviceanu Corcova. Astfel, Castel Mimi Roșu de Bulboaca – Roșu rubiniu atrăgător – o culoare asemănătoare cu cea a sângelui. Nasul este plin cu un buchet de rodie coaptă, cireșe amare coapte, cuișoare. Notele de baric se fac prezente pentru a completa paleta de arome savuroase....

Citiți articolul

Fumé Blanc de la Fautor – gustul unei pasiuni

Prin ce este deosebit Fumé Blanc? Vinul din Sauvignon Blanc este preferat a fi  savurat în varianta sec, proaspăt. Datorită caracterul lui său impetuos, buchetat din Sauvignon Blanc se pot obține nu numai vinuri seci, proaspete, excelente, dar se pot crea și vinuri dulci, licoroase superbe cu o structură sublimă (vinuri licorose din regiunele Franței: Sauternes, Barsac, Loupiac, Monbazillac etc). În regiunea Pouilly-sur-Loire Sauvignon Blanc este denumit și „blanc-fumé” pentru că datorită terroir-ului și a stilului de vinificare.  Aromele specifice de rocă și fum definesc Sauvignon Blanc fumé din Pouilly. Ce aleg producătorii? Majoritatea producătorilor preferă să creeze vinuri din...

Citiți articolul

Ce obișnuim să facem de Ziua Îndrăgostiților?

Totul începe cu noi doi Cea mai frumoasă relație dintre oameni este dragostea. Ne putem arăta dragostea față de persoana iubită aproape în fiecare zi, prin zâmbet, respect, înțelegere reciprocă, iertare, încurajare și prin cuvinte duioase. Micile fericiri ne ajută să creăm lucruri mărețe. O vorbă din bătrâni spune că „unde-i unul nu-i putere, unde-s doi puterea crește”-  numai în doi reușim să trecem peste momente mai grele, mai ales când ambii își dau seama că împreună pot făuri un viitor. În zilele noastre zbuciumate, o relație poate fi supusă testării rezistenței. Și asta aproape de fiecare dată când...

Citiți articolul

Totul despre vinurile marca Equinox

Equinox vinuri Atunci când vorbim despre vinurile marca Equinox, ne amintim, mai întâi, de vinurile remarcabile: 5 Elemente (alb, rosé, roșu și orange), de Echinoctius (cupaj: Cabernet Sauvignon, Rara Neagră și Merlot), apoi de Trei Crai (cupaj: Merlot, Cabernet Sauvignon și Malbec) și de gama Equinox  Shiraz, Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay. Fără îndoială 5 Elemente este cel mai sublim, chic, savuros, plin; cu alte cuvinte, e cel mai bun cupaj de peste Prut, urmat apoi de elegantul Echinoctius și picantul Shiraz. Alți cunoscători din lumea vinului ar putea asocia vinurile marca Equinox cu creatorul acestora – oenologul Constantin Stratan....

Citiți articolul

Piersici coapte la grătar și vin – delicii exotice

Piersici coapte la grătar - asocieri culinare   Piersicii – deliciosul fruct al tinereții veșnice poate fi savurat nu doar în răcoritoare sau gătit pentru anumite feluri de desert, ori diverse aperitive, dar poate fi reușit acompaniat cu carnea de porc, în special, cotletul de porc, carnea de mânzat și cu carnea de rață (deliciul sublim). Piersicii se desfac în două, se lasă însirop timp de 3 minute apoi se coc la grătar sau la tigaie (cu puțin unt) până devin ușor mai moi și lasă ceva suc. Persicile coapte la grătar oferă cărnii nu numai un gust dulceag,...

Citiți articolul

Cupaje Fautor *310 Altitudine – senzații tari gustative dintr-o înghițitură

Fautor *310 Attitudine Fautor *310 reprezintă noua gamă de vinuri  de la Vinăria Fautor, *310 Altitudine, compusă din opt vinuri. Marea majoritate sunt cupaje concepute pentru a fi savurate tinere, proaspete (cu excepția vinului roșu licoros denumit Pastoral). Denumirea *310 Altitudine e ușor de memorat pentru că în joc e un număr format dintr-o combinație de cifre magice, sacre. La altitudinea de 310 m se află podgoriile vinăriei Fautor, pe Colinele Tigheciului, regiunea viticolă Valul lui Traian. Despre experiența călătoriei mele la Fautor v-am mai povestiti într-un articol anterior. În ceea ce privește cupajele din gama 310 Altitudine, le...

Citiți articolul

Cotlet de miel cu mămăliguță, brânză și vin

Deobicei, preferăm să savurăm carnea de miel doar în ajunul Paștelui, însă aceasta conține acizi grași Omega 3 și vitamine necesare mai ales în perioada rece a anului. Față de carnea de berbecuț, carnea de miel este mult mai fragedă, mai fină și chiar mai ușor de gătit. Grăsimea nu se găsește în interiorul cărnii ci pe exterior, de aceea, carnea de miel este considerată potrivită pentru o dietă sănătoasăs au chiar recomandată de doctor. Pentru un gust de milioane de aprecieri carnea de miel trebuie să fie mai întâi marinată, există mai multe oțiuni, fie în vin, zeamă...

Citiți articolul

De ce Merlot este vinul prieten cu toate gusturile?

Merlot - pentru pretențioși Un soi nobil care se împrietenește cu toată lumea care îl degustă. Merlot este al doilea cel mai plantat soi din lume după Cabernet Sauvignon. Acest soi nobil a devenit celebru datorită vinurilor cu nume grele din Bordeaux, Malul Drept al râului Gironde, podgoriile din Saint-Émilion și Pomerol, precum Petrus (un amestec din 95% Merlot și Cabernet Franc sau Cabernet Sauvignon). Merlot are un caracter deosebit, o delicatețe unică, fructat, mătăsos, catifelat și delicat. Merlot și temperaturile favorabile Soiul se adaptează la diferite microclime, rezistent la temperaturi mai reci, în astfel de condiții se exprimă...

Citiți articolul

Trei Crai Equinox – vinul regilor

Ce face deosebit cupajul Cabernet Sauvignon, Merlot și Malbec? Merlot e un soi de strugure care oferă un gust catifelat, delicat, un corp fructat cu note de fructe negre coapte, cireșele dulci, prune, dublate de note de ciocolată. Merlot face parte din categoria vinurilor cu un corp mediu, cu alte cuvinte, un soi ce oferă vinuri fine, datorită structurii sale aparte, elegante. Cabernet Sauvignon face parte din categoria vinurilor pline, corpolente, cu taninurile în plină forță. Cabernet Sauvignon este considerat cel mai bun partener pentru cupaje datorită potențialului său de învechire. Cabernet Sauvignon are un character corpulent, fructat dominat...

Citiți articolul

Cum alegem un vin? Ce trebuie să reținem?

Alegerea unui vin pentru un cadou sau pentru un anume eveniment poate deveni dificilă în condițiile în care tema vinului nu presupune un anumit interes, ci mai degrabă, o poftă de ceva nou. Cum de fapt poate alege vinul un necunoscător? Pe ce criteriii se bazează? Apelează la recomandări ori merge pe principiul alegerii vizuale? Pentru a răspunde la aceste întrebări ne-am axat pe analiza obervației dintr-o perspectivă a comportamentului uman. Cum alegem un vin? De exemplu, 3 prieteni (2 băieţi și o fată) într-un supermarket, la raftul de vinuri, alegând o sticlă cu vin cadou. Mai întâi, vor...

Citiți articolul

Oare toți bărbații frumoși au un pahar de vin în mână?

Vă plac vinurile albe? Dar blonzii? Pentru a fi mai ușor femeilor în alegerea unui vin am decis să compar un anume soi din strugure cu un bărbat. Descrerile nu sunt adresate doar femeilor, unii bărbați s-ar putea regăsi. Voi începe cu vinurile (monocepaj) albe. Cum înțelegem vinul? Dacă vă plac barbații blonzi cu ochii verzi, plini de sine, băgăcioși în seama și obraznici, Sauvignon Blanc corespunde pe deplin acestei descrieri. Mai sincer decât el nu e nimeni. Chiar dacă e direct și rece, își are propriul farmec de a atrage atenția asupra lui. Savurați-l tânăr! Pentru el dragostea dureaza...

Citiți articolul

Pofta de Coq au vin asociat cu un vin bun

Coq au vin (cocoș în vin roșu) este o specialitate culinară franceză, vine mai exact din regiunea Rhône. Se consumă din septembrie până în martie, în mod tradițional, nu lipsește de pe masa sărbătorilor de iarnă. Coq au vin asocieri cu vinuri Coq au vin și vinuri. Coq au vin se pretează cu un vin roșu, complex din punct de vedere al aromelor,  cu taninurile ferme, cum ar fi Timbrus Polifonia Note 1. Taninurile sale pline și catifelate stârnesc pofta de mâncare, potrivindu-se cu carnea de cocoș moale, coaptă în vin.  De asemenea, puteți asocia Coq au vin cu...

Citiți articolul

Miros de plăcinte coapte românești și vin

Când frigul de afară ne ține aproape de focul din vatră, lângă calorifer sau chiar sub plapumă, plăcintele românești cu brânză dulce de vaci (sau poale-n brâu), brânză sarată, cu varză sau cartofi adună familia la o vorbă bună și la un pahar cu vin. Salivezi când le vezi aburind pe masa din bucătărie, iar mirosul lor de proaspăt coapte ne fac nerăbdători asemnea unor copii. Plăcinte și vin. Cu ce vin asociem plăcintele? Răspunsul e simplu: depinde de umplutură. Mai jos, vă oferim câteva sugestii utile pentru plăcintele cu brânză sărată sau dulce, varză și cartofi. Aluatul pentru...

Citiți articolul

Cotlet de berbecuț + vin

Mielul poate fi atât masculul, cât și femela care au mai puțin de 300 de zile până la sacrificare. În categoria berbecuț intră masculii castrați. Carnea de berbecuț este consumată mai ales în țările musulmane, pe când mielul – simbol al jertfei în creștinism, preferat mai mult în țările din Europa. Atât mielul, cât și carnea de berbecuț sunt bogate în acizi grași saturați. Diferența constă în timpul de gătire. Carnea de berbecuț este mai dură și mai grasă, mai puțin fragedă față de cea de miel, de aceea se recomandă marinarea acesteia. Cu ce vin asociem carnea de...

Citiți articolul

Categorii de articole

Turism la crame