Tente parfumate și colorate... în roz

Volare Saraceni – acest spumant demidulce din Italia mi-a plăcut chiar dacă sunt adepta vinurilor seci. Mai întâi, mi-a atras atenția culoarea, care îți oferă o iluzie cromatică, inițial pare a fi un rosé pal, dar admirându-l mai din aproape mi-am dat seama că e o nuanță de un galben pai cu reflexii roz. Nasul este intens parfumat cu note de fructe dulci combinate armonios cu câteva citrice, iar grepfrutul pare a fi cel mai evident. Pinot Grigio oferă un gust tandru, ușor, vibrant, cu tușe fructate. Volare Saraceni – revigorant, aciditate medie delicat integrată cu nivelul de alcool de 7% și zahăr de 45g/l. Gustul demidulce a învăluit bolta palatină, oferindu-i niște senzații fructate, dulci. Perlează fin, continuu. Postgust dulceag și ușor.

Articol publicat în revista Vinul.ro, nr.117, mai 2018

1

Saraceni Winery

Saraceni Group este un proiect din Italia, Toscana,  creat de către Fratelli Saraceni, reprezentând cea de a doua generație de familie de vinificatori italieni inspirați de lifestyle și pasionați de vin. Reușita Saraceni Group constă în a putea combina armonios vinurile fine și moda, sau stilul de viață modern și bucătăria tradițională, chiar și în regăsirea libertății, a pasiunii în ritmul naturii.

Spiritul vizionar și inovator definește în totalitate acest brand în orice domeniu de la restaurante, servicii de ospitalitate până la vinicultură, toate create pentru a putea petrece cele mai frumoase momente.

Totul a început cu viziunea fondatorilor Lorenzo și Matteo (Fratelli Saraceni) de a transforma mica, prestigioasa și puțin cunoscuta vinărie într-un favorit al cosmopolitanilor și al iubitorilor de vin din întreaga lume. În scurt timp, vinurile Saraceni au devenit un simbol internațional al sărbătorii. Mai mult, fondatorii și-au propus de a „împărtăși magia vinurilor Saraceni cu toată lumea și de a crea amintiri de neuitat”.

Pe lângă producția de vinuri fine, Saraceni Group oferă servicii de alimentație și cazare la celebrul Ristorante I Tre Pini din Villa Alinari și Villa Machiavelli din centrul Toscanei, Chianti.