Must Fest Cricova – o nouă petrecere a moldovenilor

Must Fest Cricova

În acest an, pentru prima dată, Combinatul de vinuri „Cricova” SA din Republica Moldova a organizat Festivalul Mustului. Personal nu am putut să ratez această ocazie, așa că am pornit la drum. Vă anunț din start că dacă va hotărâți să plecați în aventură de unul singur sau în grup, fără a fi însoțiți de cineva care cunoste limba rusă, s-ar putea să va rătăciți prin orășelul Cricova. Din 10 oameni întâlniți numai 3 au vorbit în limba română. Rușii de acolo înțeleg ce le spui în română, dar dintr-un moft orgolios îți zic arogant că vor răspunde numai dacă le vorbești în limba lor.

Dar, revenon a nos moutons, cum spune fracezul, adică la Must Fest Cricova. Lume peste lume. Curioșii au făcut cozi infernale pentru must și pentru a vizita galeriile subterane. Evident nu au lipsit micii, grătarul moldovenesc, muzica lăutărească și loteria biletelor de acces.

Copii s-au bucurat jucându-se și creând în atelierele dedicate lor, părinții și-au petrecut timplul alături de prieteni, iar mustul curgea mereu în vase de 2 și 5 litri.

La Școala Vinului invitaților li s-au propus spre degustare Cricova Prestige Pinot Grigio 2015, Cricova Prestige Cabernet Sauvignon 2012 și noutatea din gama spumantelor lansat cu ocazia acestui festival – un rose perlant cu numele de Elegant.

Las mai jos poze de la eveniment.

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype
error: Content is protected !!