PANNOTERRA SALZL DESCRIERE
Acest cupaj din Austria, Pannoterra Salzl, creat din Zweigelt (soi local 50%), Cabernet Sauvignon (25%) și Merlot (25%), mi s-a părut la început că ar fi avut un caracter taninos și auster, însă în timp ce mai aflam informații despre vinurile din regiunea Neusiedlersee, vinul din pahar se deschisese elegant. La final, am rămas impresionată. O culoare de un roșu rubiniu închis cu reflexii puțin deschise. Nasul este plin de fructe negre coapte, dulci: prune negre, cireșe, mure, coacăze negre, însoțite delicat de note discrete de fum, pâine prăjită și vanilie. Gust fructat, dominat de fructe negre coapte. O textură plină, echilibrată, aciditatea ușor marcată, dar reușit integrată cu nivelul de alcool de 14,5%. O structură bine definită, catifelată, moale, ușor dulceagă, cu un postgust condimentat, dublat de senzații reci, asemenea drajeurilor de eucalipt.
Articol apărut în revista Vinul.ro, nr.115, martie 2018
PANNOTERRA SALZL WINE DESCRIPTION
This assemblage from Austria, Pannoterra Salzl, obtained from Zweigelt (local variety, 50%), Cabernet Sauvignon (25%) and Merlot (25%) seemed to me at first tannic and austere, but after I’ve received more information about wines from the Neusiedlersee region, the wine opened itself elegantly. In the end, I was impressed. It has a dark red ruby color with slightly bright reflections. The nose is full of ripened, sweet black fruits: black plums, cherries, blackberries, blackcurrants, delicately accompanied by discreet smoky notes, toasted bread and vanilla. Fruity taste, dominated by ripe black fruits. A full and balanced texture, with a slightly pronounced acidity, but successfully integrated with the alcohol content of 14,5%. A well-defined, velvety, soft, slightly sweet structure with a spicy aftertaste, doubled by cold sensations, like eucalyptus candies.