Stauceni vinuri – Gratiesti vin alb licoros, de colectie?

Stauceni vinuri

Producator: Fabrica de vinuri Stauceni
Brand: Gratiesti Nectar
Regiune: Stauceni, Codru, Republica Moldova
Soi: Rkatsiteli (strugure alb georgian)
An recolta: 1991
Concentratie alcoolica: 16 %
Stauceni vinuri Eticheta: Vin alb de Colectie.  Eticheta originala cuprinde culori intre bej inchis si olive. In centru sigla fabricii este reprezentata sub forma de blazon. Cele 9 medelii de aur obtinute la diverse concursuri internationale sunt aranjate de parca ar copia forma unui pod. Parcelele cu Rkatsiteli sunt plantate in vecinatatea localitatii Gratiesti, iar de aici vine si denumirea vinului. Eticheta prezentata in imagine are un stil sovietic.
Stauceni vinuri Descriere: Vechimea de 25 ani au lasat o amprenta usor evidenta. O culoare ce imi aminteste de stafide mai inchise sau chiar de un vin ars, iar dupa prima inghititura licoarea iti da senzatia ca tocmai ai savurat un Xeres. Revenind la nuante, acestea sunt insotite de niste reflexii aurii, care ii ofera vinului un aspect placut chiar daca acesta deja a imbatranit. Un vin puternic alcoolizat cu arome de dulceata de nuca verde si miere. In ritm lent, pana ajunge in stomac, vinul iti provoaca o senzatie de caldura. In cateva secunde, alcoolul dispare, iar papilele gustative se bucura de un gust de caramel care se lipeste de dinti.
Gastronomie: Prajitura Krantz (cu nuci caramelizate), inghetata belgiana, budinca, Prajitura Amaretto, crema de zahar ars.

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype
error: Content is protected !!