Cuvée de Purcari Alb

Cuvée de Purcari Alb Brut – o premieră lansată în toamna lui 2017 de către Château Purcari. Personal, l-am degust abia în cadrul târgului Goodwine din noiembrie anul trecut. Dacă l-ați degustat înseamnă că ați rămas fascinați de prospețimea și delicatețea lui Cuvée de Purcari Alb Brut.

Descriere

Un spumant din gama premium de la Purcari format din Chardonnay 60%, Pinot Blanc 25% și Pinot Noir 15%. O culoare
de un galben pai, reflexii verzui. Arome dominante de piersici și citrice (grapefrut), dublate de câteva tente minerale.
Gustul este definit printr-o prospețime delicată, un echilibru armonios dintre aciditatea frumos conturată și nivelul de
alcool de 12,5%. Spumantul perlează fin și persistent. Postugustul este caracterizat prin prospețime, arome de citrice și
finețea bulelor.

Recomadare apărută în revista Vinul.ro, nr.114, februarie 2018, pag 28

Elegant Cuvée de Purcari Alb Brut 2016 1

Château Purcari - Cea mai veche vinărie de peste Prut

Amintiri din trecut

Am vizitat primul și cel mai mare beci (pivniță) din vinărie construit la 1827. E o galerie învăluită de mister, liniște și multe sticluțe ascunse de lumea terestră. Cum credeți de ce  zic că e plină de mister?  Pentru că am intrat pe o portiță și am ieșit pe alta, iar timpul trecut , aici,este omniprezent. El, timpul, mă înghițise pentru câteva minute. Încercam să-mi imaginez cum reușeau boierii Dănilă și Clot să coboare pe scărița aia micuță, sau cum puteau trece prin labirintul îngust, fără să atingă vreo sticlă. Chiar dacă era o lumină difuză, puteam vedea sticlele rămase istorie, acoperite de timpul transformat în praf.

Al doilea beci, ceva mai micuț și amenajat numai cu butoaie noi, fusese redeschis în vara lui 2016. Aici mirosea a lemn proaspăt prelucrat. Mai târziu, au urmat vizite în restaurantul vinăriei ce amintește mai mult de un local în stilul anilor 1930.

Îmi imaginez acum… în timp ce admir panorama văzută de la etajul restaurantului, savurez din elegantul Cuvée de Purcari Alb Brut. Momente relaxante pentru sufletul obosit din noi.