Cum vi s-a părut Cabernet Sauvignon de la Mezalimpe?

Mezalimpe Cabernet Sauvignon
Mezalimpe vinuri – Cabernet Sauvignon 2014

De data asta Cabernet Sauvignon de la Mezalimpe mi-a atras atenţia. L-am degustat mai întâi la un târg de vinuri, apoi, la o petrecere cu prietenii. Acestă sticlă cu Cabernet a fost prima pe care am degustat-o în acea seară petrecăreață. Toată lumea a rămas cucerită. După ce golisem sticluța, am luat un alt vin roșu (tot un Cab) de la un alt producător, însă entuziasmul era în cautarea unui Cabernet asemenea celui de la Mezalimpe. Pe parcursul acelei petreceri, sticla deja golită „aluneca” din mână în mână pentru a i se fotografia eticheta sau a afla detalii despre producătorul Mezalimpe Winery.

E un Cabernet Sauvignon în varianta sa clasică, inconfundabil, cu arome de fructe negre coapte, nasul fiind dominat de note de cirese amare. Evident, nu scapă din vizor nici roba sa de un roşu rubiniu asemea unei rodii coapte care îi oferă o intensitate bine conturată vinului. De altfel, rodia şi alte fructe roşii îşi dezvaluie discret prezenţa. Notele de baric se fac simţite mai ales în gust, fiind frumos acompaniate de prunele confiate care inundă din plin bolta palatină. Un corp echilibrat cu taninurile elegant potolite de stejar, iar aciditatea medie în acord cu alcoolul de 14.5% îi conferă acestui Cabernet Sauvignon de la Mezalimpe structura reuşită şi admirată de pretenţioşii de vinuri delicate. Un vin plăcut cu un postgust fructat.

DESPRE MEZALIMPE

Din datele găsite online aflăm că vinificatorii de la Mezalimpe (Răscăieții Noi, Ștefan Vodă, regiunea Purcari) se ocupă cu creșterea viţei de vie și producerea vinului începând cu anul 2003. Crama  este amplasată foarte aproape de podgorii întinse pe o suprafață de 10 ha (date din 2015) și este echipată cu tehnologii moderne.

Mezalimpe vinuri – Conform unor date de pe internet vinăria Mezalimpe produce vinuri roșii și rosé – uri cu o cantitate anuală de aproximativ ”6000 sticle de Sauvignon și 4000 sticle de Merlot”. Sperăm că în acestă vară vom ajunge la vinărie ca să vă oferim mai multe detalii despre ea și vinurile marca Mezalimpe.

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype
error: Content is protected !!