Equinox 5 Elemente Orange – cel putin 5 minute pentru tine

Equinox 5 Elemente

Producător: Cramă Domnească
Brand: 5 Elemente, Orange, Equinox
Regiune: Ștefan Vodă, Olănești
Soi: Fetească Albă, Fetească Regală, Babeasaca Gri, Pinot Gris, Chardonnay
An recoltă: 2015
Concentrație alcoolică: 12,4%
Mențiuni: Equinox 5 Elemente Orange a fost măturat în butoaie de stejar timp de 9 luni. Cantitate produsă – 900 de sticle.

Descriere: Un galben-auriu cu accente ușor portocalii ce te fac să crezi că s-ar putea să deguști un vin dulce, mieros, dar, nu e chiar așa. De fapt, e un vin alb, sec, puternic parfumat, a cărui culoare cuprinde armonia celor 5 soiuri obținute în urmă unui contact ceva mai lung dintre must și peliță. Sublimă aromă de ginseng roșu m-a cucerit, amintindu-mi de bomboanele coreene sau de ceaiurile din Red Ginseng sau ghimbir.

Aciditate plăcută. Un gust complex dominat de note de ginseng roșu, gust ușor condimentat, dublat de arome de ghimbir. Chiar dacă e un cupaj numai din soiuri albe veți simți prezența taninilor delicați ce se țin grațios de dinți, oferind o senzație de prospețime. Postgust lung și aromat. Am remarcat o mică diferența între 5 Elemente Orange din 2014 și acesta din 2015, primul avea mai mult arome de citrice dulci, ultimul e mai complex, mai aromat și cu note din Asia Orientală.

Gastronomie: Ruladă cu carne de pui și ciuperci brune în crustă de semințe, pătretele din somon fume și brânză feta.

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype
error: Content is protected !!