5 Elemente vin roșu Equinox – 10 motive ca să-l alegi

5 elemente vin

De ce 5 Elemente vin?

5 Elemente vin roșu, alb, orange sau rosé? Un cupaj reușit pentru gusturi pretențioase. Deseori m-am întrebat care este succesul acestui vin de la Equinox? Răspunsul pare a fi simplu la prima vedere, dar în realitate e mai complex. Mai jos voi descrie zece motive pentru care 5 Elemente – vin de la Equinox, a devenit un simbol al vinului de calitate, bio, din Republica Moldova:

10 motive pentru 5 Elemente Equinox

 • Mai întâi, majoritatea cunoscătorilor din lumea vinului înțeleg că toate vinurile de la Equinox sunt remarcabile, cu un potențial frumos de îmbătrânire, și de calitate;
 • Vinurile Equinox sunt produse în cantități foarte mici, unele ajungând la 700 de sticle pentru un vin ce apare o dată la 2 ani; 5 Elemente un vin exclusiv care nu se găsește peste tot.
 • Vinuri bio – unele nu conțin deloc sulfiți, exemplul lui 3 Crai, roșu sec (Trei Crai). Vă întrebați cum rezistă în timp, gândiți-vă cum păstrau grecii și romanii vinul acum mii de ani în urmă. Practic, Equinox este singura vinărie cu vinuri organice.
 • Majoritatea amatorilor, pasionaților, cunoscătorilor sau fanii vinurilor Equinox, care l-au întâlnit la diverse degustări, festivaluri de vin pe enologul sau creatorul acestor vinuri, Constantin Stratan, și-au dat seama că e un om care pune suflet în ceea ce face și nu-și va permite să creeze vinuri de proastă calitate. 
5 elemente vin

 Onestitatea, devotamentul și corectitudinea îl definesc în totalitate pe Constantin Stratan.

 • 5 Elemente vin – denumire simplă și ușor de reținut. Deseori, denumirea amintește curioșilor de filmul „Al cincilea element/ 5 Element” de Luc Besson cu participarea lui Bruce Willis și Milla Jovovich (1997).
 • Cupaj – roșu, rosé, alb sau orange, 5 Elemente vin marca Equinox reprezintă un cupaj armonios din 5 soiuri de strugure, care pot fi diferite de la an la an. De exemplu, comparăm 3 ani de recoltă – 2015, 2016 și 2017 pentru 5 Elemente roșu.
  Astfel:

2015 – Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Rară Neagră, Shiraz;

2016 – Cabernet Sauvignon, Shiraz, Malbec, Rară Neagră, Carménère;

2017 – Merlot, Malbec, Rară Neagră, Carménère, Shiraz.

 • Proporția soiurilor în acest red blend – la fel, diferă la fiecare recoltă. De curând am aflat de la Constantin Stratan că decizia finală privind stilul cupajului 5 Elemente, inclusiv proporția și soiurile incluse, este dată de soția sa, Ioana.
 • Baric – perioada de maturare, inclusiv tipul de butoi, diferă de la o recoltă la alta.
 • Eticheta – elegantă, cu stil. Combinație cromatică reușită: negru, alb, gri. Induce caracter solid, ferm, rafinament. De asemenea, mesajul de pe etichetă sau contra-etichetă nu este încărcat sau plictisitor. Mai mult, pe partea stângă sunt menționate cu cifre romane soiurile și proporția lor.
 • 5 Elemente Equinox un cadou perfect nu numai pentru cunoscătorii de vinuri dar și pentru acei care rămân fascinați la prima vedere de etichetă. Mai apoi, după câteva căutări pe Google, ei vor descoperi că au în față un vin organic de bună calitate, păstrat în condiții optime, și care poate fi îmbătrânit o perioadă lungă de timp.
 

 COMPARAȚII
Vă veți întreba cum este la gust și am să vă răspund că are un gust original. În fiecare an e diferit. Dar elementele definitorii ale acestui cupaj sunt descrise de o structură rotundă, complexă, echilibrată. Aici găsiți descrierea pentru recolta 2015.

Recolta anului 2016 cu doar 2900 de sticle a fost dominată de caracterul lui Cabernet Sauvignon cu 40%, Shiraz și Malbec. În schimb, pentru recolta 2017, cele 5 soiuri au cantități aproape egale, cu mici diferențe. Rezultatul este unul catifelat, mătăsos cu tente condimentate.

5 Elemente vin roșu sec de la Crama Domnească poate fi comandat online de la partenerii noștrii. Voi menționa doar cinci dintre ei pentru că doar atâtea link-uri externe acceptă site-ul nostru:

Timișoara: Casa de Vinuri Timișoara- https://casa-cu-vinuri.ro/
Clujhttps://www.facebook.com/Licorisitabieturi/
Pitești: https://vinotecatrivale.ro/#
Sibiu: Magazin Mililitri https://www.mililitri.ro/produs/equinox-5-elemente/
Artinohttps://artino.ro/vin-equinox-5-elemente.html
Librăriile Cărtureștihttps://carturesti.ro/bauturi/vin-rosu-equinox-5-elemente-sec-cuvee-2016-246958160

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype
error: Content is protected !!