Festivaluri de muzică și cultură din Republica Moldova

festivaluri de muzică

Așa cum am promis revin cu un calendar de evenimente culturale și de muzică pentru anul 2019 din Republica Moldova.  Majoritatea evenimentelor, fie ele târguri sau festivaluri de vinuri, festivaluri de muzică, concerte, ateliere, festivaluri dedicate culturii, maratoane sau alte evenimente culturale în aer liber sunt susținute de Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID și Guvernul Suediei, Oficiul Național al Viei și Vinului, Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova, Agenția de Investiții și alți parteneri privați.

festivaluri de muzică

FESTIVALUL DESCOPERĂ EDIȚIA A IV-A. 14-16 IUNIE 2019

Festival de muzică clasică în aer liber din Europa de Est. În cadrul evenimentului spectatorii vor descoperi frumusețea muzicii clasice într-un spațiu rural, amfiteatrul natural, care este parte a Rezervației Cultural Naturale „Orheiul Vechi” și asigură o sonoritate ideală pentru orchestra simfonică și vocile soliștilor de operă.

Participanții la festival vor avea posibilitatea să viziteze și să exploreze Rezervația Cultural – Naturală „Orheiul Vechi”. Siturile, mănăstirea, complexele rupestre creștine, muzeul și gospodăriile oamenilor care păstrează atmosfera secolelor trecute vor prezenta vizitatorilor momente din viața socială și culturală a strămoșilor noștri. Program aici

FESTIVALUL CUCUTENI AUGUST 2019

Pentru festivalul culturii antice și artei Cucuteni nu a fost stabilită încă o dată exactă. Evenimentul va avea loc în august, localitatea Ivancea din Orhei. Anul acesta Festivalul Cucuteni va fi la cea de-a 5-a ediție. Mai multe detalii vom afla mai în vară, cert e că vor fi diverse ateliere de ceramică și pictură, alte activități de olărit, concert în aer liber, târguri de artizanale și food și multe altele, inclusiv o expoziție a tot ce înseamnă cultura Cucuteni realizată de Cucuteni International Art Camp.

festivaluri de muzică

ALTE FESTIVALURI DE MUZICĂ ȘI CULTURĂ

Festivalul Gustar 17-19 august 2019 Orhei

Festivalul de muzică etno-balcanică în aer liber desfășurat la Orheiul Vechi va fi la cea de-a 8-a ediție.  Mai multe detalii le aflăm mai târziu.

Festivalul Dor Călător 22-23 august 2019

Festivalul de muzică în aer liber Dor Călător va fi la cea de-a 2-a ediție. Eveniment desfășurat la Butuceni, Orheiul Vechi.

Festivalul Etno – Jazz 27-29 septembrie 2019 Ediția XVIII-a Chișinău

Nu dispunem de lista invitaților care vor da ritm în ultimele zile ale lui septembrie, cert e că va fi, ca de obicei, un concert de zile mari.  Cei interesați de eveniment pot urmări pagina oficială, aici

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype
error: Content is protected !!