Impresii de la Săptămâna Bucătăriei Italiene în Lume, ediția din 2024

saptamana Bucatariei Italiene in Lume

Săptămâna Bucătăriei Italiene în Lume, impresii personale. Declar deschis că sunt o mare admiratoare a tot ce înseamnă Italia. Mă încântă nespus de mult această insulă binecuvântată de Dumnezeu, cu un pământ încălzit de soare, scăldat de patru mări și răcorit de Alpii Occidentali. Mai mult, nu putem nega că Italia are o istorie de neprețuit și multe obiective turistice de mare interes cultural. În cele din urmă, sunt în totalitate fascinată de gastronomia italiană. Efectiv nu pot rezista. Am spus-o de mai multe ori, gastronomia italiană reprezintă, de fapt, o combinație magică dintre gust și culori.

Și cred că vă dați seama de ce regizorii celebrului serial de pe Netflix, Emily in Paris, s-a mutat la Roma. Fanii noului- vechiului, serial „Emily in Rome” au remarcat o diferență culturală majoră. În Emily la Roma se pune accent mai mult pe tradiții, familie, obiective turistice și evident pe gastronomie. Imi dau seama, guvernul italian a acționat strategic în a promova Italia apelând la un serial atât de popular în lume. Personal, sunt interesată de noul sezon. Abia aștept! 🙂 

"Dieta Mediteraneeană şi Bucătăria noastră la Origini: Sănătate şi Tradiţie"

Impresii de la Săptămâna Bucătăriei Italiene în Lume, ediția din 2024 1

Dar, să revenim la oile noastre…

Și în acest an am fost invitată la Săptămâna Bucătăriei Italiene în Lume.  De data aceasta, la cea de-a 9-a ediție a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume, evenimentul de lansare (organizat de Ambasada Italiei la București şi Agenţia ICE Bucureşti)  a avut  în cadrul târgului “FoodService & Hospitality Expo” cu un show culinar fabulos susţinut de Chef Antonio Passarelli.

Maestrul a pregătit risotto cu gorgonzola, parmezan, unt și un pic de prosecco delicat pentru un gust exepțional. Risotto a fost bestial! Jur!

De asemenea, în timp ce noi savuram din risotto, maestrul chef, Antonio Passarelli, a pregătit Cacio e Pepe pentru a bucura din plin papilele noastre gustative. Cacio e Pepe reprezintă paste, Pecorino, sare și piper.

După lansarea evenimentului am mers pe la standurile Italiei pentru a descoperi noi producători care sunt dispuși să se lanseze pe piața din România cu ulei de măsline, vinuri, paste, panettone, brânzeturi maturate, fine, cafea și altele.

Apropo, conform datelor Agenţiei ICE, Italia este pentru România a 4-a țară furnizoare de produse alimentare. Astfel, în 2023, valoarea produselor agroalimentare exportate de  Italia în întreaga lume, ajungea la circa 64,6 miliarde de euro. În primul semestru al anului 2024 această valoare a crescut cu + 7,12%.

Mai mult, Italia deține primatul european în ceea ce privește Denumirile de Origine. Mai exact, 326 de produse alimentare (SOP, IGP, SRG) și 529 de vinuri (DOC, DOCG, IGT).

Impresii de la Săptămâna Bucătăriei Italiene în Lume, ediția din 2024 2

Mai jos, las programul dedicat Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume în România:

  • Participarea a 20 de companii italiene la expoziţie (16-18 noiembrie), în cadrul târgului “FoodService & Hospitality Expo”, București, Main Stage, Hala Laminor. Chiar vă îndemn să mergeți!Cu siguranță,  veți fi impresionați!
  • Campania “I love Italy”, care promovează aproximativ 50 de produse italiene în magazinele Carrefour, organizată de Carrefour România în colaborare cu ICE Agenţia Bucureşti (18-26 noiembrie);
  • Conferinţă, pe bază de invitaţie, pe tema sistemelor de etichetare a produselor şi a bucătăriei italiene din perspectiva ştiinţei şi a sănătăţii, organizată de Ambasadă la Institutul Italian de Cultură din Bucureşti (20 noiembrie);
  • Dineu în prezenţa doamnei Dr. Laura Ene, diabetolog şi nutriţionist, fondator al Academiei de Nutriţie, organizat de Academia Italiană a Gastronomiei – Delegaţia Bucureşti, Confindustria România şi patronatul Confhospitality la Restaurantul Sardin (20 noiembrie);
  • Degustare de vinuri, produse de import şi produse calabreze la Restaurantul Sara Sarroglia, organizată de Restaurantul Sara în colaborare cu Camera de Comerţ Italiană pentru România (20 noiembrie);
  • Eveniment cu degustare de preparate tradiţionale italiene organizat pentru comunitatea italiană din Târgu Mureş de către Consulatul Onorific al Italiei la Cluj-Napoca în colaborare cu Academia Italiană a Gastronomiei – Delegaţia Cluj-Napoca (23 noiembrie).

        Mai jos, las niște poze de la eveniment! 

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype
error: Content is protected !!