Tradiția WOW by VINIMONDO continuă. Fii prezent la gala vinurilor premium și super premium

WOW by VINIMONDO

Săptămâna trecută am fost sunată de unul din colegii din lumea vinului, mai exact, de organizatorul evenimentului WOW by VINIMONDO. Am fost surprinsă să realizez că de la de prima ediție WOW în România au trecut 5 ani. Chiar dacă pentru majoritatea pamântenilor nu a fost cea mai frumoasă perioadă, totuși timpul a trecut destul de repede, iar pandemia a rămas în urmă. Parcă nici nu a fost, dar a fost, din păcate.

Dar, să revenim la oile noastre cum zice fracezul și să vorbim despre evenimentul savuros de la sfârșitul lui mai 2024. Chiar imi amintesem cu o colegă de breaslă despre evenimentul din 2019. Ne gândeam că ar fi bine dacă s-ar organiza și alte ediții ale acestui eveniment inedit pentru consumatorii de vinuri faine din România. Dorința noastră a fost auzită. 🙂 

Așadar, WOW (World of Wines) by VINIMONDO se află la cea de-a II-a ediție, an în care Vinimondo România face 15 ani de activitate.

Astăzi, 22 mai 2024, organizatorii au ținut o conferință de presă pentru a afla mai multe detalii privind WOW 2024, inclusiv lista vinurilor care vor fi prezente și expozanții. 

Ce este WOW?

Tradiția WOW by VINIMONDO continuă. Fii prezent la gala vinurilor premium și super premium 1

WOW este un eveniment dedicat iubitorilor de vin, segmentului HoReCa și nu numai. La acest eveniment sunt prezente crame cu nume prestigioase din întreaga lume, cu vinuri atent selecționate, altfel spus sunt vinuri premium și super premium.

„Deschidem din nou, cu emoție și bucurie, porțile WOW către toți iubitorii de vin din România, o ecelentă ocazie să celebrăm împreună și 15 ani de VINIMONDO. World of Wines by VINIMONDO devine astfel o tradiție care, sperăm noi, va aduce cu fiecare ediție o schimbare în bine, îmbogățind și educând piața din România.” (Liviu Guțuțui, General Manager & Owner VINIMONDO.

Când are loc evenimentul?

WOW 2024 are loc pe 30 mai 2024, Palatul Bragadiru, începând cu ora 10:00 până la ora 20:00. Atenție! Ultimul acces la eveniment are loc la ora 17:30! De ce? Pentru a avea suficient timp ca să reușiti să degustati vinuri de la câți mai mulți producători.

De reținut!

  • În acest an, vor fi prezenți peste 60 de producători internaționali: Italia, Franța, Spania, Chile, SUA, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelandă, Portugalia, Slovenia, Argentina, Germania, Austria, etc;
  • Vor fi expuse peste 300 de vinuri atent selecționate;
  • 10 sesiuni de masterclass susținute de următorii producători de vinuri: Champagne Billecart-Salmon, Vieux Telegraphe & Brunier, Christian Moreau, La Scolca, Mastroberardino, Ornellaia, Pascal Jolivet, Joh. Jos. Prum și Vietii. La acestea, se adaugă și masterclassul recurent (5 intervale orare diferite RIEDEL) al celui mai prestigios producător de pahare și decantoare din cristal premium și super premium din lume.
  • Organizatorii pregătesc o surpriză pentru invitati. Abia aștept să aflu despre ce e vorba.
  • Toți acei care cumpără bilete, iabilet.ro , după eveniment vor avea o reducere la achiziționarea vinurilor prezente la eveniment.

Recomandare 🙂

Vor fi foarte mulți producători de talie internațională și vinuri de excepție pentru o singură zi. Cum s-ar zice: „So many bottles of wine, so little time”. De aceea, vă recomand să vă faceți un plan bine pus la punct. Intrați pe site-ul organizatorilor, https://wowbyvinimondo.ro/,  vedeți cine sunt producătorii participanți, alegeți acele vinuri recomandate de prieteni, vinuri care v-au făcut cu ochiul sau care v-au prezentat interes, or vinuri despre care ați auzit de pe undeva.

Vă las câteva sugestii de vinuri selectate pentru această ediție: Billecart Salmon Champagne Brut Reserve, Vieux Telegraphe Rouge Chateauneuf-du- Pape AC 2020, Amarone della Valpolicella DOCG, Bolgheri Sassicaia DOC, Marues de Murrieta Castillo Ygay Tinto Gran Reserva Especial Cosecha, La Scolca Gavi dei Gavi- 2022- Gavi DOCG, La Maison Bleue Hermitage Rouge Bio, Vietti Barolo Castiglione, Prum Riesling Auslese Wehlener Sonnenuhr, Domaine Christian Moreau Chablis Grand Cru Les Clos.

Evident, voi reveni cu un articol, post-event, cu impresii, poze, descrieri ale unor vinuri care m-au surprins într-un anumit fel.  Până atunci – Sante!

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype
error: Content is protected !!