Impresii de la WOW by Vinimondo, ediția a II-a

WOW byVinimondo

Astăzi, 30 mai 2024, am fost la cea de-a doua ediție WOW by Vinimondo. WOW este un eveniment dedicat iubitorilor de vin, segmentului HoReCa și nu numai. La acest eveniment sunt prezente crame cu nume prestigioase din întreaga lume, cu vinuri atent selecționate, altfel spus sunt vinuri premium și super premium. Așa cum am spus în articolul anterior la un asemenea eveniment trebuie să mergi pregătit. Așa și am facut. Mi-am făcut lista de 20 de vinuri „must”, pe restul vinurilor le-am degustat din curiozitate. Curiozitatea m-a ajutat să descoper vinuri fabuloase.

WOW by Vinimondo
 • În acest an, au fost prezenți peste 60 de producători internaționali: Italia, Franța, Spania, Chile, SUA, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelandă, Portugalia, Slovenia, Argentina, Germania, Austria, etc;
 • Au fost expususe spre degustare 300 de vinuri atent selecționate;
 • S-au organizat 10 sesiuni de masterclass susținute de următorii producători de vinuri: Champagne Billecart-Salmon, Vieux Telegraphe & Brunier, Christian Moreau, La Scolca, Mastroberardino, Ornellaia, Pascal Jolivet, Joh. Jos. Prum și Vietii. La acestea, se adaugă și masterclassul recurent (5 intervale orare diferite RIEDEL) al celui mai prestigios producător de pahare și decantoare din cristal premium și super premium din lume.
 • Masa rotundă, WOW, a fost plină de vinuri savuroase care încântau papilele gustative. Las o listă de vinuri de la această masă care mi-au atras cumva atenția :
 1. Gaja Conteisa Barolo 2014 – senzații tari într-o sticluță cu o etichetă minimalistă. Bine că am reusit să degust ceva din ea. Se făcuse o coadă pentru a degusta acest vin impresionant;
 2. Champagne Egly-Ouriet Grand Cru, 2017;
 3. Vanitoso Primitivo Riserva – 2016 – Gioia del Colle D.O.C, Casa Vinicola Coppi;
 4. Champagne Henriet-Bazin Grand Cru Blanc de Noirs.

 

În ceea ce privește vinurile de la expozanți au fost prea multe, nu am reușit să le degust pe toate.Din păcate. Voi face o listă de vinuri care m-au cucerit efectiv prin structura lor plină sau elegantă, cât și prin stilul lor senzual, memorabil. Unele mi-au trasmis niște vibrații gustative de neuitat, altele mi-au trezit niște amintiri frumoase.

Ce vinuri mi-au plăcut? Câteva denumiri din cele peste 300 de vinuri

Impresii de la WOW by Vinimondo, ediția a II-a 3

Voi începe cu niște bule delicioase, aici mă refer la:

 1. Champagne Billecart Salmon, Brut Sous Bois, și varianta rose, Billecart Salmon Brut Rose. Pot spune cu siguranță că domnul de la stand era înconjurat de mulțime iar el, datorită carismei sale atrăgea curioșii lângă stand. Zici că făcea show, dar nu prezentare.

Șampaniile, ambele, mi-au cucerit în totalitate papilele gustative. Eleganță, finețe dublate de o prospețime delicată.

 

 1. Din Spania, mi-a plăcut Cava 1914 Gran Reserva Brut Nature 2013, elegant, dar în același timp, cucerește printr-o prospețime suavă.

Vinuri albe. Multe și toate au avut ceva de spus. Va las o lista lungă de vinuri albe care merită să le degustați:

 1. Famille Vincent Bourgogne Blanc, Burgundy;
 2. Sancerre “Le Chêne Marchand, 2022
 3. Domaine Christian Moreau Chablis, Grand Cru Les Clos – 2022;
 4. Gitton Père & Fils, Sancerre Blanc Cuvée Xelis
 5. Toate cele trei vinuri prezentate de Domeniul Joh. Jos. Prum m-au dat pe spate. Nu-mi venea să cred că teroarul și stilul producătorului vor crea o adevărată operă gustativă. Arome care încep de la petrol, armonios combinate cu un buchet floral și fructe exotice. Bestiale! Jur!
 6. Inama Soave Classico
 7. Casas del Bosque, Sauvignon Blanc, acest vin m-a cucerit printr-un nas deosebit și un gust delicios, crocant. Nasul e plin de ceva verde care încă din copilările m-a cucerit. Vă las voi să descoperiți. Vă asigur că nu veți găsi note de coc tipice unui Sauvignon Blanc!

La capitolul vinuri roșii, lista este foarte lungă. Voi trece în listă câteva. În alt articol voi face niște comparații legat de aceste vinuri de la WOW by Vinimondo:

 1. Ornellaia – Bolgheri, 2021- Senzual, elegant, bestial!
 2. Marques De Murrieta Rioja, CASTILLO YGAY TINTO RIOJA GRAN RESERVA ESPECIAL. Nu ai cum sa treci pe lângă el!
 3. Vinos Finos de Rioja Doca, Vina Tondonia,Reserva, 2012;
 4. Illuminati, Pieluni – 2017 – Montepulciano d’Abruzzo Colline Teramane DOCG Riserva
 5. Renato Ratti Barolo Marcenasco, 2018
 6. Château des Bachelards Saint-Amour Bio – 2019
 7. Château Tronquoy, Saint-Estèphe
 8. Château Angludet – 2021 – Margaux AC
 9. Vietti Barolo Riserva, 2019
 10. Tua Rita Per Sempre Syrah – 2020
 11. Gattinara Riserva – 2018 – Gattinara DOCG
 12. La Maison Bleue Hermitage Rouge Bio – 2020
 13. Sassicaia – 2020 – Bolgheri Sassicaia DOC

Cred că astăzi, la WOW by Vinimondo, suma, per total, a vinurilor degustate a depăsit 10000 RON.  

error: Content is protected !!