Cele mai cunoscute 7 vinuri roșii ale Micilor Producători din Moldova

7 vinuri roșii

CUPRINS

Vom ieși #învingători

Vă voi vorbi despre 7 vinuri roșii de la micii producători din R. Moldova, cele mai cunoscute pe care trebuie să le degustați. Nu este un clasament. Mai degrabă o provocare pentru a susține vinul din R. Moldova în această perioadă mai dificilă. Evident, e o părere strict personală. Nu a fost o alegere ușoară. Am ales 7 vinuri din Moldova pentru că cifra 7  îmi amintește de culorile curcubeului (#totulvafibine) și de cele 7 minuni ale lumii. Nimic mai mult! Da, puteam să vă vorbesc despre 12 vinuri ca și despre cei 12 apostoli, numai că lista e prea lungă și nimeni nu va avea curajul să citească tot textul. Așa că m-am limitat la mai puține.

Înainte de a trece în a descrie vinurile, am să explic în ce constă provocarea care este adresată blogger-ilor sau vlogger-ilor din Romania și R. Moldova. Așadar, eu voi începe prin a descrie cele mai cunoscute  vinuri roșii de la micilor producători din Moldova iar, ca răspuns la provocarea mea, Svetlana Matvievici (Orheiancava descrie 7 vinuri albe de la marii producători de peste Prut. Apoi, tot Svetlana va desemna pe cineva să vorbească despre: 7 vinuri rose/albe de la micii producători/marii producători (roșii); ori 7 vinuri noi de la micii producători; 7 vinuri ice wine/spumante, demidulci din Moldova; etc.😊

De asemenea, o provoc pe Silvia Palașca (winendine.todaysă ne vorbească despre 7 de vinuri rose  din România și tot așa.

Stăm acasă pentru că ne pasă, dar să nu uităm că după ploaie și furtună vine vremea bună. Vom ieși #înVINgători dacă vom da dovadă de solidaritate și omenie.

Sunteți gata pentru 7 vinuri roșii de la Micii Producători din Moldova? 😊 #7wines

Equinox 5 elemente roșu

Îmi place acest enorm acest vin, pentru că e bio și pentru că e diferit în fiecare an. Diferă soiurile din cupaj cât și proporția lor. Un vin creat din 5 soiuri care reușește să cucerească pe oricine. Am să descriu recolta anului 2017: maturat în butoaie de stejar timp de 22 luni. Un vin definit de note de fructe negre coapte, vanilie, scorțișoară și ciocolată amară. Un gust catifelat, mătăsos, cu fruct din plin. O structură echilibrată, elegantă cu un postgust bestial. Veți simți note de piper alb, dublate de un gust ușor condimentat

Et Cetera Serendipity

Un cupaj creat din Fetească Neagră și Saperavi. Un mariaj excelent care fascinează gustativ. Aromele de ciocolată, cafea prăjită și fructe negre dulci au monopolizat paleta de arome. O structură bine definită, echilibrată cu un final impresionant cu impulsuri condimentate.

Roșu Împărat Minis Terrios

O culoare intensă de un roșu rubiniu închis. Nasul este dominat de cireșe amare coapte, fructe negre, frunze uscate și alte note delicate, vegetale. Gustul rotund, echilibrat și plin te face să înțelegi că în fața ta e un vin bărbătos. Aciditatea e ușor marcată, dar frumos integrată cu nivelul de alcool de 13%. Vinul Roșu Împărat Minis Terrios devine remarcabil datorită finișului lung, fructat, condimentat și ușor dulceag.

Snob Fetească Neagră selection, IM Vinum

Am degustat-o de nenumărate ori pe la diverse târguri din România. Nu sunt singura care a rămas impresionată de această Fetească Neagră. Cunosc mulți pretențioși din lumea vinului care nu au negat acest adevăr. O culoare intensă de un roșu rubiniu cu tente ușor deschise. Domină aromele de fructe negre dulci, precum și prunele confiate. Gust catifelat, rotund, care oferă o senzație fină cu urme discrete de frișcă. Structură complexă, echilibrată, o armonie între aciditate și nivelul de alcool. Postgust plin, lung.

Pripa Fetească Neagră

– vizual, vinul începe să prindă o altă nuanță de un roșu rubiniu cu tente cărămizii. Feteasca a stat în butoaie de stejar timp de 8 luni. Nasul e plin de fructe negre confiate, cum ar fi prunele, dublate armonios de alte fructe negre dulci, inclusiv gemul de cireșe. Fumul rămâne prezent și în gust, prunele uscate devin mai evidente, cu un caracter frumos echilibrat și un corp suav, catifelat, ușor condimentat, cu urme delicate de frișcă. Aciditatea medie este integrată minunat cu fructul și nivelul de alcool de 14,8%, acesta nefiind deloc agresiv. Un finiș fructat, condimentat, moale.

Gogu Winery Metafora

Un roșu de parcă ar fi o rodie coaptă cu reflexii violacee. Ordinea aromelor care îți bucură nasul și boltă palatină creează o armonie intensă a gusturilor. Dacă nu agiți paharul, Saperavi îți iese în evidență prin note de sol umed, urmând avalanșa aromelor oferite de Cabernet Sauvignon și Merlot, pline de fructe negre, cireșe și prune confiate. Chiar dacă sunt ceva mai discrete, ciocolata amară dublată de note de cuișoare își face apariția imediat după contactul cu cerul gurii și papilele gustative. Sec cu o aciditate moderată.

Carpe Diem Breaking Red

Un cupaj îndrăzneț între Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagră, Merlot 2017, maturat în butoi francez timp de un an de zile. Dominat de fructe negre dulci, ciocolată, piper alb măcinat și urme de discrete de lemn dulce. Corp plin, cu taninurile elegante.

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype
error: Content is protected !!