Merlot Caragia Winery 2016

Merlot Caragia Winery

Caragia Winery este o vinărie micuță din Republica Moldova, regiunea Codru. Acest proiect îndrăzneț este creat de un cuplu de tineri care vor mereu să exceleze în materie de vin și pot spune că au reușit. De aceea, țin să-i felicit pentru meritele obținute din luna martie curent, la Concursul Internațional de vinuri Mundus Vini. O medalie de aur pentru GIA Feteasca Neagră 2019; 2 medalii de argint pentru GIA Merlot 2019 și GIA cupaj Merlot, Cabernet Sauvignon și Feteasca Neagră 2019. Dacă voi avea drum în Moldova, musai voi trece pe la ei să degust Feteasca lor Neagră. Dacă sunteți interesați de noutățile lor, îi puteți urmări pe pagina lor de Facebook.

Caragia Winery rose

Mai mult, trebuie să recunosc că mi-au atras atenția nu doar vinurile, dar și etichetele cu un design original pentru vinurile albe și rose, inclusiv forma sticlelor. Chiar și cutiile pentru vin. Compact, estetic, nu-ți vine  a crede că într-o așa cutie comodă de transportat încap 6 sticle.

De la ei am degustat doar: Sauvignon Blanc, Viorica, Rose și Merlot. Din toate cele enumerate mi-au plăcut Viorica și Merlot. Viorica are specificul ei și de aceea nu o poți neglija, iar despre Merlot voi detalia mai jos.

După ce am degustat albele și rose-ul, mi-am zis că Merlotul îl țin pentru zile speciale. De fiecare dată când deschideam răcitorul și vedeam Merlotul, mă gândeam să găsesc un motiv ca să-l degust. Așa că de Ziua Limbii Române (31 august) am comandat 2 pizze mari și am deschis sticluța. Soțul comandase pizza cu carne de pui, iar eu, pentru că mă topesc după picant, ușor picant, am ales o pizza cu salami. Pizza cu carne de pui în combinație cu vinul nu mi s-a părut cea mai reușită variantă. Posibil sosul de roșii mai acrișor a stricat ecuația combinațiilor. Însă pizza cu salami și Merlot a fost o companie ceva mai potrivită. Notele condimentate au acoperit cumva sosul de roșii de pe blat și au accentuat ușor caracterul vinului. Mi-am păstrat ceva din vin și pentru a doua zi ca să văd ce potențial va avea la o noapte după deschidere. Vinul devenise mult mai elegant și catifelat, și a mers perfect cu un platou de brânzeturi maturate și charcuterie.

Merlot Caragia Winery – descriere 

O culoare de un roșu rubiniu cu reflexii ușor deschise. Vinul evocă note de fructe negre dulci, cum ar fi cireșele negre, prunele confiate și murele de pădure. De asemenea, câteva tușe de vanilie și ciocolată m-au surprins plăcut. O structură moale, catifelată, cu taninurile elegante care îți bucură din plin papilele gustative. Sec, cu o aciditate relativ medie, armonios combinat cu nivelul de alcool de 15%. Un postgust impresionant, în care notele condimentate și ciocolata încheie opera cu succes. Vi-l recomand cu căldură, mai ales dacă vreți să faceți un cadou cuiva drag. Vinul are o cutie specială pentru așa ceva. Evident, poate fi pus la păstrare într-un loc ferit de lumină, zgomot și cât mai răcoros.

Asocieri culinare: carne de miel sau berbecuț, carne de rață cu fasole și puțină suncă rumenită la tigaie. Merge și varianta fasole și ceafă de porc, platou cu brânzeturi maturate cel puțin 3 luni, charcuterie diverse – fie din carne de porc sau vită. Da, să nu uităm de pâine și vin!

Sursa foto, Rose Caragia – Pagina de Facebook Caragia Winery 

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype
error: Content is protected !!