Cotlet de porc și vin. Poftă de ceva bun

cotlet de porc și vin

Cotlet de porc

Cotletul de porc, ceafa de porc și mușchiulețul sunt părți mai fragede și se gătesc rapid, iar savoarea lor este unică. După cum am menționat cotletul de porc este o carne slabă, cu puțină grăsime, ceea ce înseamnă că preferă un altfel de vin, un pic mai diferit de ce eram obișnuiți să credem.

Chiar dacă este clasificată drept „carne roșie” unii specialiști din domeniu, mai ales din Franța, consideră carnea de porc „o altfel de carne albă”, deoarce conține mai puțină mioglobină decât carnea de miel, vită și mai multă decât carnea de pui, curcan sau pește. De exemplu, carnea de purcelușii de lapte face parte din categoria – carne albă. De asemenea, în urma unor procese termice carnea își schimbă culoarea din roșie în albă. Mai multe alte aspecte privind carnea de porc vom discuta în alt articol, cotlet de porc și vin.

Colet de porc și vin

Cu toții ne-am obișnuit să asociem carnea de porc cu un vin roșu sec, fără a lua în vedere care parte din carnea de porc se potrivește cu acel vin sau ce fel de vin roșu se pretează cu preparate din carne de porc. 

Pentru cotlet preparat cu diverse condimente speciale pentru carnea de porc, gătit la tigaie în unt cu cimbru și rozmarin verde, sau un cotlet de porc cu os marinat apoi gătit la tigaie sau la cuptor se potrivesc rosé -urile ușor condimentate sau un vin alb, sec, tandru și fructat cum ar fi un Chardonnay onctuos a cărui aciditate nu este prea pronunțată. 

Cotlet de porc și vinul roșu 

Dacă pledați pentru cotletul de porc la grătar însoțit de ciupeci, vinete sau alte legume mai consistente pledați pentru un vin ușor, de exemplu un Pinot Noir. Pentru bucățile de carne cu mai multă grăsime pe ele s-ar potrivi un vin cu o structură rotundă, fructată, ușor condimentată și chiar catifelată cum ar fi un Merlot, Carménère sau un cupaj în care să fie prezent și Cabernet Franc, Malbec. De evitat vinurile roșii astringente, sau cu o aciditate ridicată. 

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype
error: Content is protected !!