Cotlet de miel cu mămăliguță, brânză și vin

Deobicei, preferăm să savurăm carnea de miel doar în ajunul Paștelui, însă aceasta conține acizi grași Omega 3 și vitamine necesare mai ales în perioada rece a anului. Față de carnea de berbecuț, carnea de miel este mult mai fragedă, mai fină și chiar mai ușor de gătit. Grăsimea nu se găsește în interiorul cărnii ci pe exterior, de aceea, carnea de miel este considerată potrivită pentru o dietă sănătoasăs au chiar recomandată de doctor.

Pentru un gust de milioane de aprecieri carnea de miel trebuie să fie mai întâi marinată, există mai multe oțiuni, fie în vin, zeamă de lâmâie, maioneză sau ulei de măsline și condimente.

Carnea de miel și vinul

Carne de miel și vin: Cu ce vinuri s-ar potrivi carnea de miel? Carnea fragedă de miel se potrivește cu un vin roșu sec, generos, condimentat. Prefer varianta vinurilor ușor condimentate, cu gust picant pentru că accentuează gustul fraget al cărnii. Un Shiraz/Syrah baricat cu un postgust plin, fructat devine partenerul ideal. De asemenea, puteți pleda pentru un cupaj în care să fie Merlot, Shiraz sau Malbec. Personal, îl prefer cu un vin fără de sufiți de la Equinox, Trei Crai. 

Marinada o lăsați la frigider peste noapte. În cazul în care preferați carnea coaptă bine, alegeți varianta cotletului gătit la cuptor. Puneți carnea într-un vas și acoperiți cu folie de argint, apoi la cuptor. Pentru pofticioșii care adoră carnea gătită în sânge sau mediu la tigaie cu unt, trebuie sa țineți cont de un detaliu important.

Asigurați-vă că ați scurs canea de marinadă și nu este prea mult lichid în tigaie. Incingeți tigaia, adăugați puțin ulei de măsline, puneți cotletul în tigaie împreună cu 2 cubulețe de unt, fiecare parte să fie gătită timp de 4 min (în sânge) și respectiv 7 min (mediu). Țineți vasul de gătit ușor pe o parte și mereu acoperiți carnea folosind o lingură untul topit din tigaie. Pentru arome din belșug, în tigaie adăugați crenguțe de rozmarin și 2 caței de usturoi întregi.

Cotletul de miel se potrivește cu mămăliguță și brânză cu muceagai albastru, condimentată, ușor topită. De asemenea, pledați pentru telemea, sau brânză de capră.

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype
error: Content is protected !!