Recomandari: Vinuri pentru masa de Paște

vinuri de Paște

De multe ori, obișnuim să avem masa plină cu bunătăți de sărbători. De Paște masa e mai deosebită, nu lipsesc friptura de miel, ouă roșii, pasca, legume proaspete și alte preparate din carne. Ne bucurăm de bucatele alese asociind cu un vin special pentru sărbătorile Pascale. Ce vinuri de Paște vom alege?

 
Vinuri de Paste

Vinuri de paște. tipuri de marinade pentru carnea de miel

Dacă marinada pentru carnea de miel conține : iaurt natural de 10% grăsime; zeamă și coajă rasă de lămâie; ulei de măsline, paprika, sare, piper negru măcinat,  usturoi, cimbru verde și coriandru, friptura de miel va fi armonios asociată cu un vin rosé, sau cu un vin roșu sec, tânăr și fructat. În cazul în care pentru garnitură improvizați un sos pe bază de iaurt cu diverse condimente, s-ar potrivi un vin roșu, tânăr, cu o aciditate medie, ușor conturată

Marinada pentru carenea de miel compusă din vin roșu sec (opțional puteți adăuga și vin alb sec), sare, piper negru măcinat, rozmarin verde sau diverse alte plate aromatice uscate pentru carnea de miel, ceapă și usturoi verde, friptura o vom asocia cu vinuri roșii seci, pline, fructate, condimentate, iar acididatea trebuie să fie medie. Dacă alegeți opțiunea unui sos pe bază de maioneză vă recomandăm un vin roșu sec, corpolent, tânăr cu o aciditate  conturată ca să acopere din grăsime.

Dacă nu acompaniați friptura de miel cu niciun fel de sos, vă recomandăm, așa cum am mai menționat în articolul precedent, un vinuri de Paște armonioase, complexe, echilibrate, condimentate, generoase și suple. Un vin cu un caracter cu note de fum sau de fructe negre confiate. Cupajele pot fi o opțiune potrivită, mai ales cele care îl au în componența lor pe Syrah/Shiraz, Malbec, Rara Neagră (Băbeasca). Feteasca Neagră poate fi o variantă reușită numai dacă aciditatea este perfect echilibrată cu nivelul de alcool. La fel și în cazul celebrului cupaj clasic Cabernet Sauvignon și Merlot. Dar mare grijă și la aciditate. Vinul trebuie să fie cât mai cărnos, moale cu un postgust fructat și condimentat.

Vinuri de paște. Ouă roșii 

În linii generale, oul nu reprezintă un partener ideal pentru vinuri. În schimb, textura sa suplă și ușor onctuoasă potrivită cu diverse garnituri permite acorduri reușite cu vinuri seci. Pentru ouă poșate însoțite cu felii de șuncă de porc asociem un vin roșu sec, fructat.

Drob de miel

Tradiționalul drop de Paște poate fi asociat cu un vin roșu sec. Important ca acest vin să aibă  un caracter cărnos și fructat. De asemenea, vinurile roșii ușor trecute prin timp, cu un final cremos sunt cele mai recomandate.

vinuri de paste. drob de miel

Recomandări în Ziua Învierii:

  • Să ne bucurăm de orice minut petrecut cu familia.
  • Să mâncăm moderat pentru a evita situațiile neplăcute.
  • Să consumăm alcool în cantități moderate. Să evitatăm consumul de alcool dacă suntem la volan.

Sărbători luminate vă dorim!

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype
error: Content is protected !!