Film cu tematică vinuri Priemiers Crus

Film cu tematică vinuri

Depre filmul Premier Crus

Eroul principal al acestui film este un tânăr ambițios (Charlie) ajuns un faimos critic din lumea vinului francez. Însă, peste 15 ani, este nevoit să facă o alegere nouă, să se întoarcă pe meleagurile copilăriei lui, în Burgundia, la hectarele de vită de vie care, din cauza unui management ineficient al tatălui, riscau să fie preluate de alți investitori interesați.

Întors acasă, Charlie învață cum să facă un vin adevărat alături de tatăl sau, înfruntă probleme care apar de obicei în diverse podgorii și vinarii. Și, tot aici, pe aceste ținuturi pline de istorie și vin, își întâlnește marea dragoste care, de fapt, era mereu acolo, dar el nu o vedea.

Chiar dacă pare a fi un fim cu tentă comercială, totuși avem ce învață din el: vechile metode tradiționale de îngrijire a viei, denumiri celebre de vinuri franceze, cum e să fii un vinificator, perioada potrivită pentru culesul strugurilor etc. Pe lângă toate acestea, veți admira peisaje filmate la înălțime ale podgoriilor unde are loc acțiunea. Rămâne de văzut dacă tânărul reușește să descopere nouă meserie de vinificator și să păstreze ,,bogăția” moștenită din familie, adică vinaria și podgoriile.

Photo credit: youtube.com

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype
error: Content is protected !!