Ce cadouri alegem de Crăciun și Revelion? Cadouri de Crăciun faine

Cadouri de Crăciun

Cuprins

Cel mai important de Crăciun este…

În decembrie gândul e mai mult la sărbători și vacanță. Încă de la începutul lunii, ne facem planul și bugetul de cheltuieli. Evident că nu uităm de meniul pentru masa de sărbători și de cadouri de Crăciun. Dar această variantă nu e valabilă pentru toți. Părinții noștri, de exemplu, se gândesc la noi în permanență, dacă îi vom vizita și anul acesta, ca din puținul pe care îl au să ne întâmpine cu masa plină.

O altă posibilitate ar fi să-i invităm noi, dar aici sunt mai mulți factori care pot crea un disconfort și chiar stres pentru ei. La noi acasă s-ar putea să nu se simtă în largul lor, sau dacă suntem prea departe de țară, trebuie să ne gândim de două ori înainte de a-i îndemna la drum lung. De multe ori sunt mai reticenți, greu se adaptează și au frică teribilă ca nu cumva să încurce cursele de avion. Pe de altă parte, sărbătorile de iarnă petrecute undeva departe de casă e o ocazie frumoasă și un cadou pe care părinții nu-l vor uita niciodată – să vadă lumea, să călătorească. La acest capitol mai apare o altă mică problemă – nu putem să-i obligăm să renunțe la grija pe care o au pentru noi și la statutul lor de părinte. Cu alte cuvinte, nu vor renunța să ne mai aducă genți cu bunătăți.

 • Am început articolul cu această idee pentru că cel mai frumos cadou suntem noi, familia, oamenii dragi nouă. Cândva părinții ne-au animat amintirile de Crăciun. Acum, chiar dacă e mai greu, putem oferi emoții și amintiri nu numai copiilor noștri, dar și părinților: să descopere lumea alături de nepoței.
Ce cadouri alegem de Crăciun și Revelion? Cadouri de Crăciun faine 1

Sfaturi pentru cele mai reușite cadouri de Crăciun

 • Cei mai alintați la capitolul cadouri în luna decembrie sunt cei mici. Fructe de sezon, dulciuri, jucării, gadget-uri, hăinuțe și o carte cu aventuri ar fi o variantă plăcută, chiar dacă uneori nu reprezintă cadoul așteptat.
 • Pentru noi, maturii, e un pic mai diferit. Fie ne spunem direct ce dorim și mergem împreună și ne alegem cadourile, fie dăruim ceva simbolic. 

Produse cosmetice precum: parfumuri, set pentru baie și diverse creme pentru membrii din familie nu mai prezintă ceva surprinzător. Fiecare își cunoaște gusturile, produsele de care are nevoie pentru tabieturi, iar pentru prieteni aceste cadouri pot fi un „indiciu” de lipsă de igienă sau gusturi proaste. Este exclusă oferirea de asemenea daruri, pentru că trebuie să respectăm individualitate fiecăruia și să nu ofensăm.

 • Bijuteriile alese cu gust sunt un cadou minunat, nu cred că se va găsi vreo femeie în lumea asta să le refuze.
 • Electrocasnice sau alte ustensile pentru bucătărie sunt potrivite pentru acel moment când ai nevoie de ele, și nu e nevoie să aștepți sărbătorile de iarnă.
 • Căni, tricouri cu poze imprimate sunt cadouri plăcute mai ales la început de relație. De multe ori, într-o relație mai lungă, de sărbători este suficient o prăjiturică sau o „înfruptare” din dulciurile și fructele „sustrase” din cadourile copiilor.
 • Pentru unii soți/iubiți un pulover cu un fulg de nea sau un cerb reprezintă o haină nouă și călduroasă. Femeile își aleg rochița, poșeta, pantofii preferați din „bănuții” făcuți cadou. Astfel, toată lumea va fi mulțumită. De asemenea, lenjeria intimă aleasă de un bărbat pentru o femeie ar deveni o povara pentru el. Mai bine lăsați-o moartă…
 • Bărbații ar prefera o sticlă de whisky cu un trabuc sau un vin roșu sec intens.
 • Cărți, CD – uri cu muzică Jazz, clasică, colinde, ori ceaiuri sau cafea de calitate.
 • Alte tipuri de cadouri de Crăciun – bilet la teatru, concert, cinema sau o ieșire la un stand-up comedy
cadouri de Craciun

Superstiții. Cadouri de Crăciun

Unele femei vor înțelege greșit mesajul vostru, dacă le dăruiți un ceas sau portofel. Vor percepe că doriți să rupeți relația, iar sărbătoarea s-ar putea încheia urât.

Cadouri de Crăciun șefului sau colegilor

 • Renunțați de a lua șefului un parfum scump, amintește de perioada de tristă amintire și nu uitați: gusturile diferă! Ramele cu poze de grup sunt ok, dar să nu vă așteptați că vor sta pe biroul șefilor. Cu siguranță se va crea un colț/perete dedicat lor. V-ați gândit să-i luați o agendă? Cu siguranță are câteva primite de la partenerii de afaceri.
 • Cea mai bună variată sunt vinurile roșii seci de bună calitate, în special cupajele, sau tăriile.

Pentru colegi – alegeți daruri simple, cu gust. Dacă vă cunoașteți cât de cât colegul, s-ar putea să vă dați seama ce cadou ar prefera. O tentativă interesantă ar fi o sticlă de vin albastru.

Bucuriile se aduc, amintirile se creează, iar lucrurile se cumpără. Un decembrie ca-n povești!

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype
error: Content is protected !!