Horoscopul amatorilor de vin. Compatibilitate zodii și vinuri

zodiac

Ne-am obișnuit zilnic sau, cel puțin, o dată pe an să aruncăm o privire peste horoscopul personal. Suntem tentați să aflăm dacă există o corespondență între caracterul nostru și descrierea generală specifică unui semn zodiacal. Tindem să credem că, dacă descrierea se potrivește cu personalitatea noastră, atunci acel horoscop e corect.
De curând, a fost descoperit și horoscopul amatorilor de vinuri sau ai altor băuturi alcoolice. E un horoscop ceva mai diferit, pe alocuri chiar amuzant, scris pe înțelesul multor companioni de pahar.

BERBEC

E o fire extrem de ambițioasă, combinată cu ceva încăpățânare și mult curaj. Pentru el, vinul e partenerul potrivit la o masă consistentă, plină cu bunătățuri. Nu preferă să depindă de cineva sau ceva, așa că va aduna sticluțe din întreaga lume, în mare parte câte 4 bucăți (una pentru a fi degustată cu o anumită ocazie, două sticle pentru colecție și una de rezervă în caz că se sparge vreo una). Mereu își va arăta prietenilor impresionanta colecție. Cu alte cuvinte, va fi printre puținii care în vreo 20 de ani va avea un vin de negăsit.
Compatibilitate: Se topește după vinuri roșii, seci, de preferat cupaje.

 
TAUR

Pragmatic și orientat spre câștig. El este candidatul ideal pentru un agent de vănzări, chit că nu se prea bagă în seamă. Vinul pentru el reprezintă o formulă care trebuie înțeleasă și folosită pentru a obține cât mai mult profit. Să nu vă așteptați că va vinde vinuri scumpe, ci mai degrăbă, după o analiză a pieții, va pleda pentru vinuri de calitate medie, accesibile tuturor, iar el să se bucure de cât mai multe încasări. Uneori, în zilele în care este suficient de obosit de vânzări, evadează undeva departe, la vie. Munca fizică din podgorie și natura îi încarcă bateriile.
Compatibilitate: Preferă cupaje roșii, de regulă, vinuri cu un corp plin, puternic, pentru a le descoperi caracterul.  Varianta monosepaj – Malbec, Shiraz, Nebbiolo sau Touriga Nacional sunt mai apropiate de stilul lui.

horoscop vinuri
GEMENI

Curioși, inteligenți, plini de energie, mereu în căutare de ceva nou. Se plictisesc cu o viteză de neimaginat. Vinul pentru ei, e doar un vin , nimic mai mult. Preferă să nu-și piardă timpul cu un singur lucru. Călătoresc, adoră aventurile, serile în cluburi, să întâlnească oameni noi, să ducă o viață de burlac. Însă sunt de neînțeles în gusturi. Noaptea o dau cu cocktailuri, ziua cu bere. După o vreme, se plictisesc, experimentează, o dau în bară și revin la ale lor.
Compatibilitate: De toate, câte puțin.

RAC

Serioși, idealiști și pretențioși. Au o schemă în cap după care se orientează. Regula e regulă. Pe lângă asta, sunt adevărați gurmanzi, iar vinul pentru ei stârnește pofta de mâncare. Sunt cei mai buni pentru a descoperi magia culinară. Bucătăria e locul lor preferat. De obicei, în bucătăria lor găsești un TV și un fotoliu cât mai comod. Dacă le permite buzunarul, pe lângă masa plină cu bunătățuri, vor avea și paharul plin. Când sunt furioși sau supărați, vinul nu reprezintă o alinare, înfulecă de parcă mâine ar veni foametea peste ei.
Compatibilitate: Vinurile albe sunt cele savurate de nativii Rac.

LEU

Nativul din zodia Leu este mândru, creativ, îi place să atragă atenția și pentru asta e pregătit pentru orice: să facă nebunii de care numai el e în stare, sau să inventeze povești pe care nu le-ai auzit vreodată. De exemplu, se va lăuda tuturor că de la atâtea degustări de vinuri, câteva papile gustative ascunse cumva în partea inferioară a limbii s-au transformat, mărindu-se, fiind acum capabile să identifice toate gusturile existente în vin. E cam dependent de vin. Dacă lumea îl neglijează, el își varsă amarul scărpinând limba cu un prieten la mai multe pahare cu vin.
Compatibilitate: Pentru a se simți vedetă în toată regula, preferă să savureze vinuri roșii franțuzești.

FECIOARĂ

Hotărât, pedant, răbdător și rațional. Pentru el vinul este produs alimentar de bună sau de proastă calitate. Nu prea se lasă de vrăjit de poveștile auzite de la alții despre un anumit vin. De cele mai multe ori nu experimentează când e vorba de vinuri. Un singur vin, un singur producător și punctum. Când este invitat la vreo petrecere, le va spune tuturor că administrează pastile, așa că îi va urmări pe aghezmuiți pentru a le face poze sau pentru a-i ajuta să se încalțe.
Compatibilitate: Preferă vinuri albe, seci, parfumate, tinere.

BALANȚĂ

Reprezentantul acestei zodii e o fire sociabilă, cu bun simț și un bun diplomat. Dacă va rămâne impresionat de un vin, s-ar putea să se intereseze și despre alte vinuri, iar dacă nu va găsi nimic fascinant, se va limita la o bere sau la un suc. Dacă îi ceri părearea despre un vin pe care îl preferă, îl va descrie scurt și clar, dar într-o manieră elegantă. În cazul în care i se cere opinia despre un vin pe care tocmai l-a degustat și nu prea știe nimic despre el, preferă mai degrabă să-ți ofere un răspuns evaziv, justificându-se că nu e un maestru în ale vinurilor.
Compatibilitate: Caracterul lui, uneori indecis, îl face să stea cam pe la mijloc, între Prosseco și un vin alb, dulce licoros – de exemplu, un Tokaj.

SCORPION

Nativul acestui semn zodiacal are un caracter misterios și hotărât. De multe ori, va încerca să-și impună individualitatea, însă se va adeveri că în materie de vinuri e un profan. Pentrui el stomacul contează, cât mai multă cărniță, mici, grătărele, iar vinul poate fi servit numai dacă, prin magie, se găsește vreo sticluță pe undeva. Ca să te cucerească, îți va povesti despre un vin pe care nici măcar nu l-a degustat, doar a auzit sau citit de pe undeva, dar va vorbi cu atăta suflet și sinceritate, încât nu-ți rămâne altceva decât să-l crezi.
Compatibilitate: Vinul preferat e cel oferit de regulă moca sau făcut la țară, de părinți.

SĂGETĂTOR

Prietenos, un optimist dominat de o latură filosofică, uneori oportunist. În ceea ce privește vinul, e mai degrabă atras de cantitatea acestuia. Fiind o fire pasională, tremură după sex, libertate și un vin rosé sau după un vin fortificat. Fiind mereu pe unda lui, s-ar putea să te mire de sinceritatea de care dă dovadă, așa că de foarte multe ori îți spune verde-n față, ori îți va reproșa că un anumit vin nu e chiar atât de bun cum ți se pare.
Compatibilitate: Partenerul lui ideal e cineva care nu cuvântează, pentru că îi place să mediteze în liniște, la balcon, dezbrăcat, gol-goluț, nevăzut de nimeni, fumând un trabuc și sorbind din paharul cu wisky sau coniac.

CAPRICORN

Discret, perseverent și corect. De multe ori, nativii acestei zodii sunt interesați de vinuri rafinate, de aceea, apelează la recomandările specialiștilor. În cazul în care nu au la cine apela după un sfat, vor sta ore întregi la raionul cu vinuri din supermarket citind etichete. Nu vor lua niciodată un vin cadou de proastă calitate, vor face tot posibilul să impresioneze cu ceva extraordinar. Cei născuți în zodia Capricornul adoră să-și surpindă jumătatea cu o cină romantică și un pahar de vin roșu, sau un alb cu o structură bine definită.
Compatibilitate: Preferă Merlot, Riesling și Chardonnay.

sticle horoscop
VĂRSĂTOR

Inteligent, plin de idei, progresist și introvertit. Pentru el vinul poate însemna totul. Nu în sensul că ar fi ultimul drojdier, ba din contra, având o gândire creatoare va fi atras să realizeze ceva neobișnuit, ceva unic și va reuși. E foarte bun pentru meseria de vinificator sau oenolog. Chiar dacă va avea mulți concurenți, el își va aștepta în liniște momentul de glorie. Nu asteptați de la el să laude un anumit vin, nici măcar pe cel creat chiar de el. Pur și simplu nu are talentul vorbitului, îi lasă pe alții să povestească în locul lui.
Compatibilitate: Preferă ori un vin bun, ori apă.

PEȘTI

Au o fire sensibilă, delicată, secretoasă, de multe ori, par a fi complecși și neînțeleși de alții. Cuceresc prin felul lor de a povesti despre vinuri. Meseria de somelier e tocmai potrivită pentru ei. Le place să se documenteze în materie de vinuri și chiar să fie printre primii care descoperă o altă roată de la bicicletă. Unii i-ar putea cataloga drept snobi ai vinurilor. De fapt, sunt corecți și nu vor să supere pe nimeni spunând adevărul verde în față. Dar cineva oricum trebuie s-o facă.
Compatibilitate: Vinul roșu sec, corpolent și savuros îi cuceresc definitiv. Nu preferă tăriile și vinurile dulci, dar rămân devotați meseriei de somelier.

Atenție! Acest horoscop e unul inventat, creat cu scopul de a vă amuza. S-ar putea ca unele descrieri să corespundă unor trăsături ale amatorilor de vinuri. Nu uitați că nu depindem de horoscop pentru a ne face ziua mai frumoasă, mai ales că vinul din pahare ne poate aduce buna dispoziție.

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype
error: Content is protected !!