Micii producători din Moldova aduc vinuri bune la Goodwine 2018

Goodwine 2018

ULTIMUL FESTIVAL DE VINURI DIN ACEST AN

Goodwine 2018. Lumea vinului moldovenesc a cunoscut o schimbare fabuloasă în ultima perioadă. O schimbare pozitivă, demnă de apreciat. Atât producătorii mari, cât și acei mici, de garaj, au tendința de a impresiona, inspira și de a demonstra că vinul e o parte din ceea ce înseamnă Republica Moldova astăzi, e o parte din viața lor.

La sfârșitul acestei săptămâni, la București, va avea loc cea de-a 22-a ediție a târgului de vinuri GoodWine 2018. Vinul are să curgă gârlă timp de trei zile. Mulți dintre noi vom pierde numărul paharelor degustate. La acest eveniment vor participa mai multe vinării din Moldova, inclusiv Asociația Micilor Producători de Vinuri din Moldova.

Eu am să vă vorbesc despre cramele care m-au fascinat pentru stilul lor, cu referire la micii producători care au muncit ca să se facă auziți. Unii dintre ei au și câte 2 ha, alții au doar 20 ha. De asemenea, m-au impresionat că sunt uniți și că se ajută reciproc. Dau dovadă și de un spirit de solidaritate, distribuind poze și articole ale colegilor din asociație, fapt pentru care cred că, a fi unit nu înseamnă doar să te gândești la propria afacere, ci și la promovarea brand-ului de țară.

Ca și în alți ani, proprietarii micilor vinării vor veni să discute la un pahar cu vin și o vorbă bună. La standul asociației nr. 114-116, din pavilion B2, Romexpo, reprezentanții vinăriilor vor veni personal să stea de vorba cu oamenii pasionații de vin, de gust și de valori. Își vor împărtăși experiențele de vinificatori și vor povesti despre vin.

GoodWine2018-Moldova

EXPOZANȚII DIN CADRUL ASOCIAȚIEI LA GOODWINE 2018

Îi voi menționa, pe scurt, pe toți expozanții asociației care vor fi prezenți la stand în zilele de 23-25 noiembrie 2018.

Atu Winery – o cramă urbană creată de o familie de tineri pasionați de artă și vin. Atu Winery și-a câștigat admiratorii datorită lui Muscat Ottonel, a Rosé-ului demidulce, Chardonnay 2017, Feteasca Albă 2017 și a faimosului cupaj roșu sec Fetească Neagră Merlot și Cabernet Sauvignon.

Vom avea parte de surprize, vom degusta vinuri noi, tinere, chiar din cele care au stat la butoi luni bune și care încă nu au ajuns pe piață. În exclusivitate doar la Goodwine 2018.

Equinox – cu siguranță, ați auzit, l-ați și degustat pe bărbătosul Shiraz, 5 Elemnte, Equinoctius. Însă asta nu e tot, în aceste zile vom degusta și din cupa zeilor – vinuri care au zguduit o lume întreagă. Dacă veți avea careva întrebări privind producerea unui vin roșu, alb, rosé sau oranj aveți posibilitatea de a vorbi cu însuși creatorul lor, oenologul.

Gogu Winery – o mică vinărie de familie a lui Ilie Gogu, vinuri îndrăgite datorită lui Gogu Sauvignon Blanc, Metafora și Gogu Rosé. Ce admir de la acest mic producător? Evident vinurile, dar și perseverența pentru a schimba lucrurile spre bine. În mod cert, vinurile lui Ilie Gogu vor bucura papilele gustative.

Domeniile Pripa – Vinurile lor au apărut în acest an și deja de la a 2-a participare în România au reușit să impresioneze mulți amatori de vinuri delicate. Primul vin care îmi vine în minte – Feteasca Neagră care i-a cucerit pe mulți. Dar mai recomand să degustați Saperavi și Rara Neagră.

Minis Terrios – În sfârșit, vom degusta cu toții pe acei doi „împărați”-  Roșu Împărat  și  Negru Împarat. E o noutate și o exaltare pentru pasionații de vinuri din România. Abia așteptăm să le degustăm!!!

Vinăria Dac – De la celebrul cupaj Balada, urmând Dac Reserva, vom mai degusta și alte vinuri elegante de la ei. Treptat, vinurile de la Dac s-au poziționat bine pe piața românească.

Novak Winery – Am să vă dezvălui un secret. Aceste vinuri nu au ajuns pe piața românească, nici eu nu le-am degustat, chiar sunt curioasă. Producătorii de la Novak vor participa pentru prima dată la un festival/târg de vinuri din România. Am auzit multe lucruri frumoase despre un Alb de Onițcani. Cică face coadă la stand!

Carpe Diem – Nu mă îndoiesc de faptul că ați auzit de vinurile cu etichete și titluri moderne, cum ar fi Femme Fatale sau Bad Boys. În weekend mai degustăm și alte noutăți fresh de la Carpe Diem.

În linii mari, știu că timp de 3 zile voi reuși să degust vinuri bune de la producători din România și Republica Moldova. Mai mult, voi degusta din vinurile  mele preferate și ard de nerăbdare să încerc și noutățile savuroase promise de reprezentanții micilor producători de vinuri din Moldova. De asemenea, am înțeles de la organizatori că ne mai așteaptă niște surprize, delicioase, apetisante…

La mai multe vinuri faine! Ne vedem la târg!

Program: Vineri, 23.11.2018 /15:00 – 20:00

Sâmbătă, 24.11.2018/11:00- 20:00

Duminică, 25.11.2018/11:00-19:00

Preț bilet pt o zi = 50 lei.

Intrarea se face și pe bază de invitații.

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype
error: Content is protected !!