Trei Crai Equinox – vinul regilor. Vin roșu fără sulfiți

trei crai

Ce face deosebit cupajul Cabernet Sauvignon, Merlot și Malbec?

Merlot e un soi de strugure care oferă un gust catifelat, delicat, un corp fructat cu note de fructe negre coapte, cireșele dulci, prune, dublate de note de ciocolată. Merlot face parte din categoria vinurilor cu un corp mediu, cu alte cuvinte, un soi ce oferă vinuri fine, datorită structurii sale aparte, elegante.

Cabernet Sauvignon face parte din categoria vinurilor pline, corpolente, cu taninurile în plină forță. Cabernet Sauvignon este considerat cel mai bun partener pentru cupaje datorită potențialului său de învechire. Cabernet Sauvignon are un character corpulent, fructat dominat de arome de fructe negre coapte dulci, prune, afine și mure.

Malbec, de asemenea, e un vin cu un corp plin, fructat, aparent robust, impresionează prin taninurile sale încărcate dar dulcegi. Malbec oferă vinurilor o robă intensă. În cupaje, Malbec devine suplu, tandru, moale.

Trei Crai Equinox – descriere

Un roșu rubiniu, de la Equinox, ușor opac, atrăgător. Nasul impresionează prin note persistente de fructe negre coapte – prune, cireșe, afine, coacăz negru. De asemenea, se pot regăsi câteva accente discrete de sol negru.

Gustul prezintă o senzație de corp plin, fructat, cu tanini curajoși ce exaltează papilele gustative, oferind vinului un caracter sofisticat. Trei Crai  – o armonie bine modelată dintre aciditatea medie și nivelul de alcool puțin mai pronunțat. Cei trei aliați implicați în acest joc, contribuie în a evidenția gustul de prune confiate, ușor condimentate. Vi-l recomand cu drag, un vin fără de sulfiți, perfect!

Datorită fructuozității lui Malbec și a corpului în forță a lui Cabernet Sauvignon, vinul fascinează prin trăsături impunătoare, ușor taninoase ce creează senzații de note vegetale. La randul lui, Merlot, mai stăpânit, elegant, bucura prin catifelarea sa și conferă postgustului impulsuri memorabile ale unor urme proaspete de prune confiate.

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype
error: Content is protected !!