O seară cu vinuri Pogany sau Dealurile Păgâne Pogany

vinuri Pogany

DE CE POGANY?

Degustare cu vinuri Pogany. Vacanța de vară o poți petrece frumos, intens, chiar fără a ieși din București. Deși vremea pare a fi asemănătoare cu cea de la Ecuator, aceasta nu a reușit să-mi strice seara, mai ales că am fost invitată la o degustare de vinuri faine. Mai exact, am savurat vinuri de pe Dealurile Păgâne Pogany. Recunosc că am degustat aceste vinuri de mai multe ori la diverse evenimente și chiar m-am îndrăgostit de Riesling și de Feteasca Neagră baricată, despre care am înțeles că v-a apărea în altă gamă: Castel Pogany. De unde vine denumirea de Pogany? Numai să nu vă gândiți la asocieri cu Madam Pogany, deoarece nu are nicio legătură. Termenul de Pogany vine din maghiară care înseamnă „păgân”, iar la muzeul din Baia Mare veți găsi niște amulete ale acelor culturi păgâne vechi cu mii de ani și descoperite în acele zone.

DEGUSTARE DIN CUPA PĂGÂNILOR. VINURI POGANY

Astfel, producătorii de la crama Dobra au decis ca vinurile să fie denumite Pogany. Chiar și etichetele sunt de-a dreptul atrăgătoare, niște schițe cu elemente simbolice deseori înfățișând nuduri ale unor personaje feminine din mitologia păgână. Podgoriile Dobra se întinde pe o suprafață de 300 ha, cu aproximativ 16 tipuri de soiuri de struguri, cam 20 ha pentru fiecare soi în parte.  În 2011 au fost plantate 170 ha de viță-de-vie (ar veni anul 7), în 2012 au fost plantate 70 ha, iar în 2013 încă 60 de ha.

Dar să revenim la degustare și la vinurile de pe Dealurile Pogany…Vinuri Pogany… Evenimentul a adunat multă lume și curioși în ale vinului la restaurantul spaniol Don Quichotte aflat în Centrul Vechi. Aici am avut ocazia să degust vinuri albe proaspete, parfumate, revigorante sau chiar cu tente dulcegi, mă refer la Sauvignon Blanc și la Traminer. M-a păcălit Sauvignon Blanc cu parfumul lui intens. A urmat un rosé din Merlot, apoi vinurile roșii, Pinot Noir, ușor mai diferit ce reflectă terroir-ul din Zalău, Satu Mare. Dar Feteasca Neagră și Cabernet Sauvignon i-au cucerit în final pe toți invitații.

Nici nu știu cum a trecut timpul aseară. Degustam un vin, mai schimbam câte o vorbă, apoi iar alt vin. Evident, nu au lipsit bruschetele delicioase, în stil spaniol, oferite de restaurantul Don Quichotte.

Vinurile Pogany le puteți comanda chiar de la ei de pe site: www.pogany.ro, aici puteti gasi multe pachete promotionale.

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype
error: Content is protected !!