Cărti despre vinificație: Teoria și practica vinificării familiale

cărți despre vinificație

Autor: Gh.Bernaz.

Editura M.A.S.T. București, 2010
Recenzie: Nu aș spune că e o carte pentru începători, se citește cu creionul în mână. Pare mai mult a fi un ghid tehnic cu un limbaj ușor academic, însă accesibil tuturor, mai ales dacă înțelegi ceva din chimie și fizică. În lucrare sunt descrise detaliat procesele de prelucrare a strugurilor, procesele de fermentație și macerație. Mai mult aflăm despre folosirea drojdiilor selecționate, folosirea dioxidului de sulf, tehnologiile de vinificare, valorificarea rațională a tescovinei, îngrijirea și păstrarea vinului etc.

Subiecte ceva mai ușoare fără formule complicate, sau prea multă chimie, țîn de tipurile de vase utilizate la măturarea vinului, bolile vinului, tipurile de sticle, tehnică îmbutelierii sau sfaturi de păstrare a vinului și amenajarea vinotecii personale. La final, autorul ne explică, într-o manieră accesibilă, ce presupune vinul pelin. Dacă cumva nu știați în ce constă procesul de macerare-fermentare, „sur lie”, vin de presă, palnii de fermentare și multe alte lucruri din domeniul oenologiei, cartea va poate fi foarte utilă.

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype
error: Content is protected !!