Asocieri culinare delicioase: Ravioli și vin

Ravioli, colțunași cum le mai spunem noi, sunt paste făinoase obținute din aluat nedospit (făină, apă și sare) umplute cu brânză, ricotta și spanac, ciuperci, carne sau prosciutto. Dacă dispuneți de mai mult timp puteți găti ravioli acasă, soluția cea mai ar fi să le cumpărați de la supermarket în varianta proaspetă sau uscată. În mod traditional, pentru italieni, ravioli erau umpluți cu tocăniță din carne de vită, fiind armonizate cu sos de roșii și un vin roșu. Datorită umpluturii din ravioli putem asocia aromonios aceste paste cu un vin alb, roșu sau chiar rosé.

Ravioli cu brânză (varianta clasică) când sunt gata puteți adăuga unt. În acest caz s-ar potrivi cu un vin alb sec, fructat, proaspăt și aromat cu o aciditate medie. Untul oferă o ușoară senzație de onctuozitate, de aceea, vă recomandăm un Chardonny, Pinot Gris sau un Sauvignon Blanc.

Ravioli cu ricotta și spanac – preferă tot un vin alb sec, tânăr,ușor, agreabil cum ar fi Aligoté cu o aciditate elegantă, Traminer, Albariño.

Ravioli cu hribi – potrivit doar cu vinuri roși elegante, maturate cel puțin 3 ani. Pledați pentru un vin cu taninurile potolite, fine. Un vin roșu sec cu un postgust fin și fructat creează senzații tari gustative. Cu siguranță veți rămâne impresionați.

Ravioli cu carne de vită și sos de roșii – un vin tânăr cu taninurile voinice, fructat. Aciditatea moderată. Evitați un vin astingent. Pledați pentru un cupaj în componența lor sa fie Merlot sau un Cabernet Frac tânăr. La capitolul vin rosé e ceva mai complicat, vă recomandăm sa alegeți ceva mai echilibrat, un vin ușor mai blând din punct de vedere al acidității.

Ravioli umplute cu prosciutto – doar un vin roșu tânâr, plin, ușor picant. Saperavi sau un Cabernet Sauvignon în cupaj cu Merlot.

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype
error: Content is protected !!