Festivaluri de vinuri din Republica Moldova. Calendar

festivaluri de vinuri

Posibil că ați observat că din punct de vedere cultural în Republica Moldova lucrurile se schimbă. Îmi place noua tendință de a oferi culoare, viață și spirit unor locuri și culturi. Pentru a promova Moldova, mai mulți organizatori au apelat la creativitate pentru a lansa un concept dinamic, modern, dar fără a uita de valorile tradiționale.

Chiar dacă e o țară mică, unii oameni de acolo creează lucruri și evenimente mărețe. Acestea fiind spuse, vă ofer un calendar cu diverse târguri și festivaluri de vinuri, de muzică, culturi, gastronomie și multe alte evenimente legate de tradițiile moldovenești. Mai mult, puteți participa alături de familie și prieteni la concerte în aer liber, activități sportive, maratoane, etc.  Calendarul prezentat vizează doar evenimentele legate de vinurile moldovenești. În alte articole vă voi aminti despre evenimentele ce țin de cultură, gastronomie și activități sportive organizate peste Prut. Festivaluri de vinuri din Moldova:

festivaluri de vinuri

MAI VIN 1 MAI 2019 VINĂRIA ASCONI

Picnic organizat de Asconi Winery în data de 1 Mai 2019, în satul Puhoi. Dacă vizitați astăzi Chișinăul, aveți posibilitatea să vă petreceți timpul liber savurând vinuri de la Asconi și să vă bucurați de el acompaniați de ritmul muzicii lui Carla’s Dreams.

Pentru buna dispoziție invitații vor avea parte de :

 • Un pahar de spumant Glera la intrare;
 • Promenadă prin vinărie;
 • Degustarea a peste 10 tipuri de vinuri;
 • Bucate delicioase la grătar sau restaurant;
 • Mega reduceri la toată gama de vinuri;
 • Tombole, concursuri cu multe premii;
 • Zone pentru fotografii;
 • Activități pentru adulți și copii;
 • Dansuri și muzică populară;

Invitați speciali: Alex Calancea Band și Carla’s Dreams.

Program: 1 Mai 2019 – de la 11:00 până la 21:30.

SPARKLING PARTY CRICOVA 26 MAI 2019

La această petrecere cu efervescențe de la Cricova am de gând să merg, chit că voi face ceva km de la București până la Chișinău. Am fost cu ceva timp în urmă la festivalul Mustului și chiar mi-a plăcut. Anul acesta, la eveniment sunt invitați National Youth Orchestra – vă asigur că veți rămâne uimiți de stilul lor. Pe mine m-au cucerit!

 

Festivaluri de vinuri

De asemenea, nu aș vrea să ratez o petrecere zgomotoasă creată de Vanotek cu cele mai reușite hituri mixate în stil house music : „Back to me”, „Tell Me Who” sau „No Sleep”. Alți invitați: Randi.

Alte detalii despre petrecerea de la Cricova:

 • Excursie în renumitele galerii subterane;
 • Vor fi degustate 5 spumante;
 • Planetariu;
 • Zona Tattoo;
 • Zone Foto;
 • Zone pentru copii;
 • Bar cu cele mai inedite cocktailuri;
 • Delicii culinare de la bucătarul-șef al Complexul turistic „Regatul vinului”.

Intrarea este liberă pentru copiii până la vârsta de 12 ani însoțiți de părinți.

Preț de intrare în ziua evenimentului  – 300 lei moldovenești (echivalentul a 70 RON). Program: 17:00 – 23:00

festivaluri de vinuri

ROSÉ DAY 8 IUNIE 2019 CASTEL MIMI

În Moldova, Ziua Națională a Vinului Rosé este sărbătorită în luna iunie, la Castel Mimi, sat Bulboaca. Ediția a 2-a.

Ziua Vinului Rosé revine cu muzică bună, bucate delicioase, atmosferă destinsă și, bineînțeles, degustare nelimitată a celebrului Cabernet Sauvignon Rosé, premiat cu argint la Concoursul Mondial de la Bruxelles.

Organizatorii ne îndeamnă să ne luăm familia, o pătură, fiecare să aibă o pălărie și să vină la Castel Mimi. Aici vă veți bucura de o după-amiază de weekend departe de zgomotul orașului, tolăniți pe iarba verde din fața castelului și răcorindu-vă cu un pahar de rosé.  Dacă vi se face foame, puteți da o tură până la Food-Court, unde bucătarii Castel MIMI  vă vor oferi gustări și deserturi care fac pairing divin cu licoarea trandafirie.

Concertul va începe la orele 16.00 cu duetul mirific Tania Cerga & Andrei Glăvan. Spre seară oaspeții vor admira proiecții video pe clădirea castelului și „dansul” havuzului muzical.

Prețul biletului: 350 lei moldovenești /90 RON (vin rosé nelimitat). Cod vestimentar: pălării și alte accesori sau elemente roz

MUST FEST 14 SEPTEMBRIE 2019 CRICOVA

În acest an, festivalul vinului tânăr va fi la cea de-a 4-a ediție. Cu siguranță, organizatorii vor pregăti multe surprize plăcute invitaților. Nu avem prea multe detalii despre program pentru că mai avem până în septembrie, atunci când mustul va curge gârlă.  Aici găsiți un articol în care descriu cum a fost prima ediție de la Must Fest.

festivaluri de vinuri
festivaluri de vinuri

ZIUA NAȚIONALĂ A VINULUI 5-6 OCTOMBRIE 2019

Începutul lui octombrie este dedicat vinului. Practic, este cea mai mare sărbătoare a tradițiilor viticole din Basarabia. De altfel, în această zi, toate cramele din Moldova pregătesc un program special invitaților. 

Vizitatorii au două zile petrecărețe – una pentru a sta la târgul cu vinuri din centrul Chișinăului, iar cea de a doua pentru a vizita mai multe crame. De obicei, de Ziua Vinului, mulți producători își lansează noutățile.

VERNISAJUL VINULUI 12 DECEMBRIE 2019

Ca în fiecare sfârșit de an, producătorii de vinuri din Moldova participă la acest eveniment la care invitații sunt poftiți să deguste vinuri moldovenești în atmosferă de gală.

 

festivaluri de vin

Majoritatea evenimentelor, fie ele târguri sau festivaluri de vinuri, concerte, ateliere, festivaluri dedicate culturii, maratoane sau alte evenimente culturale în aer liber sunt susținute de Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID și Guvernul Suediei, Oficiul Național al Viei și Vinului, Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova, Agenția de Investiții și alți parteneri privați.

Articole din aceeași categorie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on skype
Skype
error: Content is protected !!